1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KURUMSAL İTTİFAK OLURSA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”
“KURUMSAL İTTİFAK OLURSA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

“KURUMSAL İTTİFAK OLURSA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümetin geleceği konusunda; Demokrat Parti-Ulusal Güçler’in (DP-UG) Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile yerel seçimlere yönelik ittifak konusundaki tavrını netleştirmesini bekleyeceklerini ifade etti.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümetin geleceği konusunda; Demokrat Parti-Ulusal Güçler’in (DP-UG) Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile yerel seçimlere yönelik ittifak konusundaki tavrını netleştirmesini bekleyeceklerini ifade etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümet içerisindeki sorunlara işaret ederek, reform yasalarıyla ilgili çalışmaların istenilen seviyede hızlı ilerlemediğini belirterek, bazı DP-UG milletvekillerinin Kıbrıs konusuyla ilgili yaptıkları açıklamalardan parti olarak  duydukları rahatsızlığı dile getirdi 
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, UBP ile DP-UG’nin lokal olarak yerel seçimlerde ittifak yapmalarını mazur görülebileceğini ima ederek, tüm belediyelerde ve kurumsal işbirliği yapmaları halinde ise gereğini yapacaklarını söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu bugün Gazimağusa’da ziyaret  ve incelemelerde bulunurken, basın mensuplarının hükümetin geleceğiyle ilgili sorularını da yanıtladı.

“REFORM HÜKÜMETİ OLARAK KURDUK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümetin reform hükümeti olarak kurulduğunu ve bunun da Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) hassas olduğu konulardan biri olduğunu söyleyerek, toplumu dönüştürmeyle ilgili reform yasalarının Meclis’ten geçirilmesi konusunda hükümette  bazı sıkıntıların söz konusu olduğunu vurguladı.

Yorgancıoğlu; “Bizim açımızdan önemli olan bazı yasa çalışmalarını  Meclis’e sevk etmiş olmamıza rağmen istediğimiz hızda ilerlemediğini görüyoruz. Bu  bizi rahatsız ediyor, sıkıntıya sokuyor. Çünkü  halkımıza verdiğimiz sözler var.  Örneğin siyasi partiler yasası.  Bu bir sözdür ve hayat bulması gerekir” dedi.

KIBRIS KONUSU…

Kıbrıs konusunun bütün dünyanın gündeminde olduğunu ve çözüm adına sürekli girişimler yapıldığını belirten Yorgancıoğlu hükümet ortakları DP-UG’nin bazı milletvekillerinin  çözüm aleyhinde bazı demeçlerinin kabul edilmez olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, “bireylerin düşlünce özgürlüğü olabilir bu konuda herhangi bir sıkıntı yok ama bunun koalisyon  ortaklarının hassasiyetleri gözetmeden kamuyla paylaşılması  kabul edilmesi mümkün olmayan bir şeydir” dedi.

DP-UG’NİN İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ…

DP-UG’nin UBP ile yerel genel seçimlerde işbirliği yapacağını açıkça ortaya koyduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, “Eğer hükümetteyseniz, hükümet ortağıysanız, kurumsal anlamda bir başka partiyle işbirliği yapmanızın hükümet ortağınız tarafından kabul edilmeyeceğini bilmeniz gerekir” diye konuştu.

DP-UG İLE GÖRÜŞME…

Yorgancıoğlu, parti olarak rahatsızlık duydukları bu  üç konuyu dün DP-UG ile görüştüklerini söyleyerek,  DP-UG’nin; CTP-BG’nin hassasiyet gösterdiği yasa çalışmaları konusunda  daha  girişken ve yapıcı olacağını, Kıbrıs konusuyla ilgili olarak da hükümet programına sadık kalacağını ifade ettiğini açıkladı.

Yorgancıoğlu, DP-UG’nin, koalisyon kurulurken; yerel seçimlerde ittifak ile ilgili herhangi bağlayıcı bir söz vermediğini ileri sürdüğünü ve bu  konuda  ve özgür olduğunu  belirttiğini aktararak  şöyle devam etti:

“KURUMSAL İŞBİRLİĞİ OLURSA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

“Bu sürecin nasıl  sonuçlanacağıyla ilgili şu anda net bir görüşleri olmadığını ifade ediyorlar.  Bunun birkaç gün içerisinde net hale geleceğini söylüyorlar. Biz bunun netleşmesini  bekleyeceğiz. Eğer Bizim dediğimiz gibi   kurumsal bir işbirliği söz konusu olursa gereğini yapacağız ama genelde işbirliği yoksa, kısmi, bazı bölgelerde  bazı belediyelerde işbirliği varsa onu da göreceğiz, değerlendireceğiz. Bu değerlendirmeler partinin yetkili organlarında yapılacaktır.”

“İTTİFAK OLURSA HÜKÜMET BOZULUR MU?”

Başbakan Yorgancıoğlu, DP-UG ile UBP’nin yerel seçimlerde kurumsal bir işbirliği ve ittifak yapmalarının CTP-BG açısından hükümeti bozma gerekçesi olup olmayacağı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

“Ben olaya şöyle bakıyorum. Bir kentte DP-UG ile UBP işbirliği yaptı ve ortak aday çıkardı. Bir miting olacak DP-UG ve UBP yetkilileri aynı kürsüye çıkacak ve  CTP’nin adayına saldıracak. Bunu kabullenmek mümkün değil.”

Başbakan bir başka soruya verdiği yanıtta, hiçbir hükümetin başkanının hükümeti bozma gibi niyeti olmayacağını  vurgulayarak, “Etik çerçevede davranılmasını talep etmek  gibi bir kararlılığı olması lazım. Bütün bunlar söz konusu olmazsa  böyle bir işbirliğinin devam etmesinin hiçbir anlamı yoktur. Bizim hassas olduğumuz budur” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu,  DP-UG ile hükümet konusunu görüşmek üzere tekrar bir araya gelip gelmeyeceklerinin sorulması üzerine,  DP-UG ‘nin UBP ile işbirliği konusunun netleşmesinin ardından  tekrar bir araya gelerek bir değerlendirme yapacaklarını belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.