1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUZEY AVRUPA’DAN TURİST AKACAK, KIŞDA’DA TURİZM YAPILACAK
KUZEY AVRUPA’DAN TURİST AKACAK, KIŞDA’DA TURİZM YAPILACAK

KUZEY AVRUPA’DAN TURİST AKACAK, KIŞDA’DA TURİZM YAPILACAK

Kuzey Avrupa’dan turist akacak ve kış aylarında da turizm yapılacak

A+A-

Kuzey Avrupa’dan gelen tur operatörleri, acenteler ve operasyon destek yetkilileri ile Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) yöneticileri, Girne Antik Liman’da buluştu ve görüş alışverişinde bulundu.

Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları işbirliğinde ülkemize getirilen misafirlerin katıldığı yemekte Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ve Tanıtım ve Pazarlama Müdürü Derviş Gezer hazır bulundu.

KITSAB Genel Sekreteri Özbek Dedekorkut, Kuzey Avrupa’dan gelecek olan turistler nedeniyle artık ülkemize kış aylarında da turist olacağını söyledi. Dedekorkut, Kuzey Avrupalı turistler sayesinde ülke turizminin 12 aya yayılacağını vurguladı.

KITSAB Başkanı Orhan Tolun ise 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Girne Limanı’nın, Akdeniz’de eşi az bulunan bir miras olduğunu vurguladı. Orhan Tolun,  limanın hak ettiği yere gelmesi için restorancılar ve tekne sahiplerinin işbirliği yapıp ortak çalışması gerektiğine dikkat çekti.   

Bakanlar Kurulu’nun limanı sadece Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’na vermekle hata yaptığını anlatan Tolun, limanın Girne Belediyesi ile bakanlığın işbirliği içerisinde çalıştırılması gerektiğini savundu.

Tolun, limandaki sorunları aşmak için KITSAB olarak ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Tolun, Girne Kalesi etrafında yapılan ve turizm sezonu açılmasına rağmen tamamlanmayan çalışmalar için “yanlış yapılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.