1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUZEY’DEN KAÇTILAR GÜNEY’DE ÇETE KURDULAR
KUZEY’DEN KAÇTILAR GÜNEY’DE ÇETE KURDULAR

KUZEY’DEN KAÇTILAR GÜNEY’DE ÇETE KURDULAR

Kuzey’den kaçtılar Güney’de çete kurdular

A+A-

Devrim DEMİR

Larnaka’da Narkotik ekiplerinin kiralık bir araca Cumartesi akşamı düzenledikleri uyuşturucu operasyonunda 6 kilo bonzai ele geçirildi. Araçta bulunan Hakan Murat Şatıroğlu, Enis Bolçocuk ve Muhammed Elawa tutuklandı.

Kuzeyde suç makinesi olan ve mahkemede uyuşturucu suçundan askıda davaları bulunan Bolçocuk ve Şatıroğlu, son yıllarda KKTC’ye yüklü miktarda uyuşturucu ithal suçundan aranıyordu.

2012 yılında 752 paket sentetik uyuşturucu madde ithal suçundan davası olan ve yasal olmayan yollardan Güney Kıbrıs’a kaçan Hakan Murat Şatıroğlu’nun ise son yıllarda ülkeye yüklü miktarda kişi ve kişiler aracılığı ile uyuşturucu ithal suçundan aranıyordu.

1-851.jpg

Elawa cinayet zanlısıydı

Mısırlı Muhammed Elawa ise, Lefkoşa’da Mayıs 2001 yılında dövizci Mustafa Tanıl’ın öldürülmesi ile ilgili tutuklanarak Yassir Amer ile birlikte toplam 14 davadan suçlu bulunarak 4 Mart 2002 tarihinde ömür boyu hapse mahkûm edilmişti.

2009’da sınır dışı edildi

Ömür boyu hapis cezası alan Muhammed Elawa, 22 Mart 2002 tarihinde istinafa başvurdu.  Elawa’nın istinafı 4 yıl Yüksek Mahkemede görüşüldükten sonra,  22 Mart 2006 tarihinde sonuçlanarak talebi ret edildi.

Muhammed Elawa, 19 Haziran 2009 tarihinde cezasını tamamlayıp ülkesi Mısır’a sınır dışı edilmişti.

Bolçocuk yasal olmayan yollardan kaçtı

İsmi birçok uyuşturucu suçuna karışan ve geçtiğimiz Temmuz ayında Güzelyurt’ta yapılan operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu madde ile yakalanan Enis Bolçocuk, teminatla serbest bırakılmıştı. Kasım ayında işlenen uyuşturucu suçuna ismi yeniden karışan ve polis tarafından aranan Bolçocuk’un yasal olmayan yollardan Güney Kıbrıs’a kaçtığı tespit edilmişti.

2-512.jpg

Satışa çıkarmadan yakalandılar

Larnaka’da Cumartesi akşamı yapılan operasyonda 6 kilo bonzai ile tutuklanan Hakan Murat Şatıroğlu, Enis Bolçocuk ve Muhammed Elawa uyuşturucuyu satışa çıkarmadan tutuklandı. Zanlılar, Güney Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak aleyhlerine 8’er gün tutukluluk alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, zanlıların kalmakta olduğu evde yapılan aramada ise yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildiği öğrenildi

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.