1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAMBALAR DA BORÇLU ÇIKTI!
LAMBALAR DA BORÇLU ÇIKTI!

LAMBALAR DA BORÇLU ÇIKTI!

Gazimağusa’nın iki önemli caddesini birleştiren kavşaktaki trafik ışıklarının elektriği kesildi.

A+A-

Gazimağusa’nın en işlek iki caddesinde olan trafik ışıklarının birikmiş binlerce liralık borçları bulunduğu gerekçesiyle elektrikleri kesildi, ışıklar iki haftadır çalışmıyor. Işıkların çalışmaması özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde hem araçlar için hem de yayalar için ciddi tehlike yaratıyor.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu iki trafik ışığının elektriğini birikmiş borçlar nedeniyle kestiğini açıklarken, ne Gazimağusa Belediyesi, ne de Karayolları Dairesi ışıkların sorumluluğunu üzerlerine almıyor.

Özellikle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde seyreden araçların yüksek hızlara ulaşması trafik kazalarına neden olurken, İsmet İnönü Bulvarı Sosyal Konutlar Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar da yolun karşısına geçmek isterken büyük sıkıntı yaşıyor.

Gazimağusa Polis Müdürlüğü ’ne bağlı Trafik Şubesi polisleri, trafiğin çok yoğun olduğu sabah ve iş çıkış saatlerinde önlem alarak herhangi bir kaza olmaması için büyük çaba sarf ediyor.

20 bin TL’lik borç

Konu ile ilgili olarak gazetemiz KIBRIS’a konuşan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Çağlayan Cesurer, Gazimağusa’da bulunan trafik ışıklarının sadece birinin yaklaşık 20 bin TL’lik borcu bulunduğunu söyledi.

Trafik ışıklarının ikisinin de aybaşından bu yana elektriklerinin kesik olduğunu kaydeden Cesurer, trafik ışıklarının sayaçlarının Gazimağusa Belediyesi adına kayıtlı olduğunu açıkladı. Cesurer, iki sayacın da elektriklerinin kesik olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir yetkilinin sorunun çözümü için bir adım atmadığına dikkat çekti.

2013 yılı Ocak ayında kurumun aldığı karar doğrultusunda 1 ay bakiye borcu olan herkesin elektriklerinin kesileceğinin kararının alındığını ifade eden Çağlayan Cesurer, elektriklerin kesilmemesinin suç olacağını açıkladı.

Belediye: Mülkiyeti bizim değil

Gazimağusa Belediyesi Bayındırlık Birimi Yetkilisi ise gazetemize verdiği bilgide, mülkiyetin kesinlikle kendilerine ait olmadığını söyledi.

Işıkların kendi adlarına olmasının bir şey ifade etmediğini ileri süren belediye yetkilisi, belediyenin kesinlikle bir abone senedi imza etmediğini savundu.

Trafik ışıklarının olduğu bölgenin de devlete ait olduğunu anlatan yetkili, devletin yükümlü olduğu noktaların devletin işletmesi olduğunu söyledi.

Karayolları Dairesi Mustafa Demircioğlu ise trafik ışıklarının devlete ait olmadığını, belediyeye ait olduğunu dile getirdi.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.