1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LATİFOĞLU: “YA SORUNU ÇÖZÜN, YA DA İSTİFA EDİN”
LATİFOĞLU: “YA SORUNU ÇÖZÜN, YA DA İSTİFA EDİN”

LATİFOĞLU: “YA SORUNU ÇÖZÜN, YA DA İSTİFA EDİN”

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) ile Federasyon’a bağlı sendikaların temsilcileri, 49 gündür grevde olan Mehmetçik Belediyesi çalışanlarını ziyaret ederek, destek belirtti.

A+A-

49 GÜNDÜR GREVDE OLAN ÇALIŞANLARA PARAVE GIDA YARDIMI YAPILDI

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) ile Federasyon’a bağlı  sendikaların temsilcileri, 49 gündür grevde olan  Mehmetçik Belediyesi çalışanlarını ziyaret ederek, destek belirtti.

3 aydır maaş alamayan grevdeki 38 belediye çalışanına “Kurban Bayramı’nı bir nebze olsun huzurlu geçirmeleri amacıyla”, iki gün önce Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) , bugünkü ziyarette de Hür-İş Federasyonu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Personel Sendikası (DAÜ-PER-SEN) ve Din Görevlileri Sendikası (Din-Gör-Sen) tarafından para; Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) tarafından da gıda yardımı yapıldı.

Yapılan açıklamalarda ise, “basit bir yasa değişikliğiyle çözülecek sorunun”, 50 gündür sürmesi protesto edilerek, Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer istifaya davet edildi.

AKYÖN

Mehmetçik Belediyesi çalışanlarının örgütlü olduğu Büro, Banka ve Ticaret Çalışanları Sendikası (Büro-İş)  Başkanı Hüseyin Akyön, 21 Ağustos’ta başlayan grevin 49’uncu gününe girdiğini belirterek, “Maalesef  bir arpa boyu yol katedilmemiştir” dedi.

“Eğer bir yasa değişikliği 50 günde yapılamayacaksa bu memleket yürümez” diyen Akyön, sorunun Belediye Başkanı’nın yasa tanımazlığından kaynaklandığını, Adalıer’in yasaları hiçe sayarak kendi yasalarını uyguladığını ileri sürdü.

Akyön, Mehmetçik Belediyesi çalışanlarının Kurban Bayramı’na parasız girdiklerini belirterek, çalışanları tek düşünenin Hür-İş ile bağlı sendikalar olduğunu söyledi.

Akyön, Belediye Başkanı’nın yapacağı tek şeyin istifa olduğunu belirterek, başka çıkar yol olmadığını kaydetti.

Akyön, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’na  Belediyeler Yasası’ndaki gerekli değişikliklerin yapılması için çağrıda bulundu.

DİLEK

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek de,  hukuk devleti olan ve yasalarla yönetilen ülkede “Mehmetçik Belediyesi’nde yaşanan trajedinin” ülkenin durumunu gözler önüne serdiğini söyledi.

Mehmetçik Belediyesi çalışanlarının yalnız olmadığını, Hür-İş ve bağlı sendikalar olarak yanlarında olduklarını söyleyen Dilek, mücadeleyi kararlılıkla sürdürdükleri için belediye çalışanlarını kutladı.

Kamu-İş Başkanı Dilek,  3 aydır çalışanların evlerine ekmek götüremediklerine ve yaklaşan Kurban Bayramı’na  dikkat çekerek, çalışanları biraz olsun mutlu etmek amacıyla  küçük bir katkı yapmak istediklerini söyledi.

Dilek, bir an önce ilgili bakanlık ve Belediye Başkanı’nın biraraya gelerek sorunu çözmesi çağrısı yaptı.

LATİFOĞLU

Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu da,  “iki yıldan beridir gasp edilen hakları için  mücadele eden ve 21 Ağustos’tan  beridir de grevde olan”  Mehmetçik Belediyesi çalışanlarını gösterdikleri direnç ve birliktelikleri nedeniyle kutladı.

Latifoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde  Mehmetçik Belediyesi çalışanlarının yanında olmanın kendileri için bir borç ve görev olduğunu vurgulayarak, bu yükümlülüğünü yerine getirmek ve  çalışanların bayrama bir nebze olsun huzurlu girebilmelerini sağlamak adına  bugün kendilerine Federasyon ve bağlı sendikaların maddi ve gıda yardımlarını getirdiklerini söyledi.

Latifoğlu, Mehmetçik Belediyesi’nde çalışanların ve halkın yaşadıkları mağduriyetleri  gidermenin çok kolay olduğunu  Latifoğlu, yasada yapılacak küçük bir değişiklikle sorunun ortadan kalkacağını,  siyasilerin sorunu çözmek yerine  sorunun devamına fırsat yarattıklarını iddia etti.

Latifoğlu,  50 günde Meclis’te bit çok yasanın yapıldığını ancak  geçmişteki ve şimdiki hükümet döneminde  siyasilerin Belediyeler Yasası’na “dokunmaktan” kaçındıklarını ve uzak durduklarını söyledi.

“Sorunun esas  kaynağı olan Belediye Başkanı’nın inadınının durumu bu noktaya getirdiğini” iddia eden Latifoğlu, inatla bir yere varılamayacağını söyledi.

Latifoğlu, Belediye Başkanı’na inadından vazgeçerek düşünmesini  ve çözüm yolu için Belediye Meclisi ile bir araya gelmesini tavsiye etti.

Latifoğlu, “Belediye Başkanı, ‘çalışanlar benim evladım’ diyorsa, bu bayram arifesinde evlatlarına bu işkenceyi neden çektiriyor” dedi.

Latifoğlu, Belediye Başkanı ve muhataplarına “Ya sorunu çözün, ya da istifa edin” çağrısı yaptı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.