1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAÜ ÖĞRETİM ÜYESİNİN MAKALESİ SAĞLIK VE TOPLUM DERGİSİ’NDE
LAÜ ÖĞRETİM ÜYESİNİN MAKALESİ SAĞLIK VE TOPLUM DERGİSİ’NDE

LAÜ ÖĞRETİM ÜYESİNİN MAKALESİ SAĞLIK VE TOPLUM DERGİSİ’NDE

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhi Selçuk Tabak’ın Serap Açıkgöz Çepni ile birlikte hazırladığı....

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhi Selçuk Tabak’ın Serap Açıkgöz Çepni ile birlikte hazırladığı “Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları, Özyetkinlik Algıları ve İyimserlik Tutumları” başlıklı makalesi, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından çıkarılan ve TÜBİTAK Türk Tıp Dizininde indekslenen Sağlık ve Toplum (Health and Society) Dergisi’nde yayımlandı.

LAÜ’den verilen bilgiye göre, Tabak, üniversite öğrencilerinin sağlıklı beslenme davranışlarının doğru uygulanması, alışkanlık ve yaşam biçimi durumuna getirilmesi çabalarında önemli bir hedef grup oluşturduklarını vurgulayarak söz konusu makalede beslenme alışkanlıklarını etkileyen özyetkinlik algılaması ve iyimserlik (optimizm) gibi psikolojik nasıl denetim altına alınacağı konularına dikkat çekti.

Makalesinde öğrencilerin iyimserlik özelliklerinin beslenme davranışlarına etkisini de değerlendiren Tabak, iyimser yaklaşımın doğru beslenme alışkanlıklarını desteklediğinin belirlendiğini söyledi.

Tabak makalesinin sonuç bölümünde genel olarak sağlık davranışları açısından özel ilgi grubu olan üniversite öğrencilerinin sağlık okur-yazarlığının, diğer bir anlatımla sağlık bilincinin ve kültürünün geliştirilmesi için ders içi akademik çabaların yanı sıra ders dışı etkinliklerin yoğunlaştırılmasının önemine dikkat çekti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.