1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. LAVANTANIN MUCİZESİ...
LAVANTANIN MUCİZESİ...

LAVANTANIN MUCİZESİ...

Bu çiceği koklayınca öyle birşey oluyor ki...

A+A-

İş hayatı, günlük koşuşturmacalar, evdeki özel sorunlar... Hepsi stresli bir hayat yaşamamıza neden oluyor. Stresi hayatımızdan tamamen çıkarmak pek mümkün görünmese de doğadaki bazı bitki ve baharatların kokusu gerginliği üzerimizden atmaya ve rahatlamamıza yardımcı oluyor.

Stresi azaltan kokuları bir araya getirdi. İşte stresi azaltan kokular...

Tarçın

Mucize bir baharat olan tarçın, stresi önler ve moralinizi yükseltici etkiye sahiptir. Stresli ve gergin olduğunuz anlarda bir peçeteye ya da mendile birkaç damla tarçın yağı damlatarak koklayın. Tarçını kokladıktan birkaç saniye sonra kendinizi daha iyi hissedeceğinizi göreceksiniz.

Lavanta

En çok kullanılan esanslardan biri olan lavanta, kan dolaşımını hızlandırır ve rahat nefes almanızı sağlar. Kan basıncını düşüren lavanta kokusu, rahatlamanıza ve sakinleşmenize yardımcı olur. Lavanta kokusu, migren ve kas ağrılarına da iyi gelir. Birkaç damla lavanta yağını başınızın ya da kaslarınızın ağrıyan bölgelerine sürerek masaj yaparsanız, son derece etkili bir sonuç alırsınız.

Papatya

Sakinleştirici etkisi olan papatya, stresi azaltır ve rahatlamanıza yardımcı olur. Kaslarınızın gevşemesini ve kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlayan papatya, mide bulantısına da iyi gelir. Özellikle çocukğunuzun midesi bulandığında onu doğal yöntemlerle iyileştirmek isterseniz, miniğinize bir bardak papatya çayı içirebilirsiniz.

Hindistan cevizi

Orta zincirli yağ asitleri (MCFA)'ni içeren Hindistan cevizi yağı, trans yağlara oranla oldukça sağlıklı bir yağ asididir ve metabolizmayı hızlandırır. Kalp atışlarını yavaşlatan Hindistan cevizi, sakinleşmenize ve rahatlamanıza da yardımcı olur.

Bitter çikolata

Kakao oranı yüksek olan bitter çikolata, antioksidan deposudur ve kalp sağlığını korur. Lezzetli tadı ve kokusu beyninizdeki reseptörleri uyararark kendinizi daha iyi hissetmenize ve sakinleşmenize yardımcı olur. Stresli ve gergin olduğunuz anlarda bir parça bitter çikolatayla rahatlamaktan daha güzel ne olabilir?

Biberiye

Stresli olduğunuz anlarda biberiye kokusuyla da rahatlayabilirsiniz. Biberiye, vücunuzdaki stres hormonu olarak bilinen kortizolun salgılanmasını önler ve sizi gerginlikten uzak tutar.

mynet

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.