1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKE 4. CEVİZ FESTİVALİ AÇILDI
LEFKE 4. CEVİZ FESTİVALİ AÇILDI

LEFKE 4. CEVİZ FESTİVALİ AÇILDI

Lefke 4. Ceviz Festivali’ne siyasiler, sivil toplum örgütleri ve halk yoğun ilgi gösterdi

A+A-

Lefke Turizm Derneği, Lefke Belediyesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi’nin (LAÜ) katkılarıyla düzenlenen “Lefke 4. Ceviz Festivali” siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve halkın katılımıyla açıldı.

Festival açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yapması bekleniyordu ancak etkinliğe yoğun gündemi nedeniyle katılamadı. Bu nedenle açılışı, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat yaptı.

Festival, İstiklal İlkokulu önünde, Lefke Gazi Lisesi Bandosu eşliğindeki kortej yürüyüşüyle başladı.Açılış konuşmaları öncesi 2. Cumhurbaşkanı Talat ve diğer siyasilere ceviz macunu ile diğer tatlılardan ikram edildi.

2. Cumhurbaşkanı Talat’tan yardım istediler

60 farklı standın yer aldığı festivalde, el sanatları ürünleri, yiyecek ve içecek çeşitleri satıldı. Etkinlik sonrası festival alanındaki stantları gezen 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile beraberindeki heyet, burada stant sahipleriyle sohbet ederek, alışveriş yaptı. Bazı stant sahipleri, sohbet sırasında 2. Cumhurbaşkanı Talat’a ürettikleri ürünler ve diğer el sanatlarıyla ilgili bilgi verdi. Üreticiler, ürünlerinin gerekli yerlere ulaştırmadıklarından şikayet ederek devlet desteği istedi.

Siyasilerden yoğun katılım

Festivalde, Lefke Turizm Derneği ve İstiklal İlkokulu Folklor Grubu, GASAD Folklor, Dans ve Müzik Grubu, Rehberli Lefke Turu, Cevizli Ürünler Yarışması, Tavla ve Dart Yarışmaları, Grup Bario Müzik Show, Alayköy Folklor Derneği Gösterisi, Girne Tango Kulübü Tango Dansları, GÜHAD Kıbrıs Türküleri, Ritm 5 Müzik Grubu performans sergiledi.

Lefke 4. Ceviz Festivali’ne 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG Güzelyurt Milletvekilleri Mehmet Çağlar ile Fatma Ekenoğlu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, Güzelyurt Kaymakamı Menteş Gündüz, Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer, Lefke Turizm Derneği Başkanı Ergun Taşkın ile sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Seçim yasakları konuşturtmadı

Festivale katılan 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer, Lefke Turizm Derneği Başkanı Ergun Taşkın ile Güzelyurt Kaymakamı Menteş Gündüz birer konuşma yaptı. 

Seçim yasakları nedeniyle diğer siyasiler, festivalde konuşma yapamadı.
   Katılımcılar, yaptıkları konuşmalarında, bölgenin tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin yanı sıra insanların yetiştirdikleri ürünlerle birlikte yaptıkları el işleri ve sanat eserlerinin de büyük kitlelere ulaştırılması için gerekli özenin gösterilmesi gerektiğini söyledi

Macunlar ağırlandı

Gün boyu süren etkinlikte, kurulan stantlarda başta ceviz olmak üzere, portakal, turunç, pergamot, hurma gibi değişik macun ürünleri; Lefke ve Kıbrıs Türk kültürüne ait yiyecek ve içeceklerin yanı sıra Lefke ve çevresine özgü el yapımı ürünler Lefke ve Kıbrıs konulu resimler; CD- DVD ve kitaplar satıldı, el sanatları sergisi, fotoğraf ve karikatür resim sergilerinin açılışı yapıldı.

Bölge okulları folklor grubu ve halk dansları gösterileri yapıldı.  Etkinlikte, Feridun Işınman tarafından tasarlanan uluslararası resim sergisi, Atilla Karaderi ve Ediz Tuncel’in fotoğraf sergisi; Mustafa Tozak’nın karikatür sergisi; Lefke ve yöresinde yaşayan kadınların hazırlamış oldukları resim ve el işleri sergisi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) “Lefke” konulu sergisinin açılışları yapıldı.

(KIBRIS GAZETESİ)

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.