1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKE’DE ŞENLİK
LEFKE’DE ŞENLİK

LEFKE’DE ŞENLİK

Lefke Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler, bugün saat 18.00’de Lefke’de gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü ile başlayacak...

A+A-

LEFKE’DE ŞENLİK

Lefke’nin kurtuluşu ise, bugünden başlayarak 23 Ağustos’a kadar sürecek “41. Lefke Şenlikleri” ile kutlanacak.

Lefke Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler, bugün saat 18.00’de Lefke’de gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Şenlik süresince her gün çeşitli konser ve etkinlikler yapılacak.

Lefke’de şehitleri anma töreni ise Pazar günü gerçekleştirilecek. Tören Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde saat 08.30’da yer alacak. Törende, anıta çelenkler sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak, ihtiram atışı yapılacak ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından şehitler için dua okunacak.

Lefke’nin kurtuluşunun 41. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek töreni ise yine Pazar günü saat 18.00’de Lefke Atatürk Parkı’nda yer alacak.

Törende, Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulacak, İstiklal Marşı okunacak ve tören birlikleri ile halkın bayramı kutlanacak. Tören, şiirlerin okunması, halk dansları gösterisi ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın yapacağı konuşmanın ardından düzenlenecek resmi geçit ile tamamlanacak. Lefke’deki törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katılarak konuşma yapması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.