1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKELİLER TEKLİFİ REDDETTİ
LEFKELİLER TEKLİFİ REDDETTİ

LEFKELİLER TEKLİFİ REDDETTİ

LEFKELİLER TEKLİFİ REDDETTİ

A+A-

Aylardır Güzelyurt’ta yapılacak olan yeni hastaneye karşı çıkan, Cengiz Topel Hastanesi’nin kaldırılmaması için eylemler yapan Lefke halkına, Sağlık Bakanı, “Rehabilitasyon merkezi yapalım” önerisi getirdi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, aylardır Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılacağını iddia eden ve bunun olmaması için eylemler yapan Lefke’deki sivil toplum örgütlerine yeni bir teklif götürdü. Gülle, Cengiz Topel Hastanesi’nde ameliyatlar dışında, diğer tüm poliklinik hizmetlerini verebilecek bir 40 yataklı rehabilitasyon merkezi yapılmasını önerdi.


Ancak, Lefke ve Yöresi Cengiz Topel Hastanesi İnisiyatifi temsilcileri ise, konuyla ilgili yaptıkları açıklamaların arkasında olduklarını ve böyle bir öneriyi kabul etmeyeceklerini belirtti.
Lefke halkının çağrılarına kulak veren ağlık Bakanı Ahmet Gülle ve ekibi, önceki gün saat 15.00’te, Çevre ve Tanıtma Derneği’nde, Lefke Platformu, Lefke ve çevresi sivil toplum örgütleri, bölge muhtarları ile vatandaşlarla bir araya geldi. Gülle, burada bölge halkının istek ve önerilerini dinledi, öneriler sundu.
Toplantı öncesi, Lefke ve Yöresi Cengiz Topel Hastanesi İnisiyatifi tarafından hazırlanan bildiri okundu ve vatandaşlardan gelen talepler dile getirildi.

Gülle: Güzelyurt ve Lefke için iki büyük proje
   Toplantıda bölge halkının istek ve önerilerini dinleyen Bakan Gülle, “Amacımız burada Güzelyurt’a kurulacak olan hastaneden sonra Cengiz Topel Hastanesi’nin kaldırılması değil, aksine ortak mücadele ile bölgeyi geliştirmektedir” dedi.


Gülle, bölgede, sağlık, eğitim ve ekonomik anlamda sorunların olduğunun bilincinde olduklarını dile getirerek, bölgeye kurulacak yeni, tam donanımlı bir rehabilitasyon merkeziyle, Lefke’yi cazip hale getireceklerini belirtti. Gelecek yıl iki projeyle, hem Güzelyurt hem de Lefke’nin çekim merkezi olması için planlarının olduğunu vurgulayan Bakan Gülle, bu iki projenin aynı anda başlatılacağını ve aynı anda bitirileceğini söyledi.
Lefke’ye yapılacak olan yeni rehabilitasyon merkeziyle bölgeye adanın tek merkezini kuracaklarını ifade eden Gülle, bu merkezin 40 yataklı olacağını, 8 fizyoterapist, 25 hemşire, 112 acil servisi ile hizmet vereceğini, ortopedi ve nöroloji birimlerinin de olacağını belirtti.

“Dik duruşunuz bizi buraya getirdi”
   Bakan Gülle, “Sizin iradeli, istikrarlı ve dik duruşunuz bizi buraya getirdi. Gelin bu sorunun çözümü için, sizin belirleyeceğiniz bir bilirkişi grubu kuralım. Bu bilir kişi LAÜ’de projeyi çizebilecek bir kişi getirsin, ortak bir komisyon çerçevesinde bu sorunu çözelim. Ama eğer bu projeyi desteklemiyorsanız; onu da siz bilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“İkinci büyük lokomotif olacak”
   LAÜ’nün her yıl değerlerinin üstüne koyarak yükseldiğini, bölgede eğitim ve ekonomik açıdan birinci lokomotif güç olduğunu belirten Gülle, bu yükselişin devam ettirilmesi için sağlık alanına katkı koymak amacıyla yeni yapılacak olan rehabilitasyon merkezinin de ikinci lokomotif güç olacağını söyledi. Gülle, “Bütün bunların olması için elimden geleni yapacağım. Eğer, bu söylediklerimi yapmazsam ve size verdiklerimi yerine getiremezsem hemen istifa edeceğim” diye konuştu.

 

Kıbrıs
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.