1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA ARAÇ KAYIT'TA İŞKENCE BİTMİYOR
LEFKOŞA ARAÇ KAYIT'TA İŞKENCE BİTMİYOR

LEFKOŞA ARAÇ KAYIT'TA İŞKENCE BİTMİYOR

Lefkoşa Araç Kayıt'ta işkence bitmiyor

A+A-

Lefkoşa’daki Araç Kayıt Dairesi’ne işlem yapmak için giden vatandaşlar, birçok kez olduğu gibi dün de yoğunluk nedeniyle çok zor anlar yaşadı

Araç Kayıt Dairesi’ndeki işlemler yine vatandaşlar için işkenceye dönüştü. Araç kayıt işlemleri, seyrüsefer çıkarma ve araç muayenesiyle ilgili dün Araç Kayıt Dairesi’ne giden vatandaşlar, saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Kimisi maaşlarının ödenmesini, kimisi kredi kartlarının son ödeme tarihinin dönmesini bekleyen birçok vatandaş, ağustos ayının son günü olan dünkü gün daireye akın etti. Ancak birçok kişi gittiğine gideceğine pişman oldu.

Saatlerce bekleyip, sinir krizleri geçiren ve işini tamamlayamayıp ayrılanlar oldu.

Bazı vatandaşlar ise seyrüsefer affının başladığını sanıp, numara aldı, sıra bekledi.

Araç Kayıt Dairesi’nin sürekli yoğun olduğuna, özellikle ay sonlarına doğru insan seline uğradığına, buna rağmen yeterli personel bulunmadığına dikkat çeken vatandaşlar, bu işkenceyi sona erdirecek önlemler alınmasını istedi. Vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle işlemlerini bitiremediklerini ve cezaya düşeceklerini belirtti.

Zamanın kendileri için değerli olduğunu belirten vatandaşlar, ciddi zaman kaybı yaşıyor olmaktan şikayet etti.

Online ödeme sistemine geçilmeli

Vatandaşlar, online ödeme sistemine geçilip, bu çilenin daha fazla yaşatılmaması gerektiğini vurguladı.

Tepkili vatandaşlar, dairenin camlarında asılı, “Ağustos ayında kayıtlı olan araçların seyrüseferleri ağustos ayında çıkarılacaktır” yazısını işaret ederek, “Bu gün son gündür, niye son güne kaldınız denilmesin. 31 Ağustos da ağustos ayı içindedir. İstediğimiz gün geliriz. Bize en iyi hizmeti vermek zorundadırlar” diye tepki gösterdi.

Vatandaşlar, daire duvarlarında halen “2008- 2009” ve “2012- 2013” yıllarına ait “Motorlu Araçlar Muayenesi” hakkında duyuruların yer almasını eleştirdi. Tepkili vatandaşlar, “Bu duyuruları değiştirecek zamanları dahi yok mu?” diye sordu.

Bina bakımsız, etraf kirli

Öte yandan Araç Kayıt Dairesi binası resmen dökülüyor. Bina duvarları yağmurlu havalarda akıttığı için sıvaları ve boyaları döküldü. Duvarlar çok kötü bir görüntü veriyor. Genel olarak binanın tadilata ve boyaya ihtiyacı var.

Binanın etrafı da pislik yuvası. Etrafta çok sayıda çöp, kuru ot yer alırken, bazı su borularının da akıttığı gözlemleniyor.

Araç Kayıt Dairesi’nin otomatik kapanan kapısı olmadığı ve sürekli açık olduğu için de klimalar binayı yeterli soğutamıyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.