1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Lefkoşa Genel Hastanesi kapatıldı!
Lefkoşa Genel Hastanesi kapatıldı!

Lefkoşa Genel Hastanesi kapatıldı!

150’yi aşkın personel test sonuçlarını bekliyor

A+A-

Adanın en büyük hastanesi olan Lefkoşa Genel Hastanesi 48 saatliğine kapatıldı, 150’yi aşkın personele koronavirüsü testi yapıldı. Sonuçların bugün alınması bekleniyor.
 
Yetkili Müdür Leonidas A. Phylactou Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) yaptığı açıklamada, sonuçlar belli olur olmaz Sağlık Bakanlığı tarafından resmen açıklanacağını, 152, vakanın pazartesi günü korona virüsü teşhisi konan 64 yaşındaki doktorla birlikte çalışan personelle ilgili olduğunu belirtti.

Phylactou, iki toplumlu sağlık komitesi üyeleriyle de temasta olduğunu ve bu sabah kendisine işgal bölgelerindeki ilk koronavirüsü vakası hakkında resmi bilgi verildiğini duyurdu.
 
Lefkoşa Genel Hastanesi, doktorun test sonucunun pozitif çıkması üzerine 48 saatliğine hizmete kapandı.
Hastanenin kapatıldığından haberi olmayan ziyaretçi ve hastalara, hastanenin kapatıldığıyla ilgili bilgi veriliyor. Hastane dezenfekte ediliyor.

İlk koronavirüsü vakasının teyit edilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı, Epidemiyoloji Denetim Birimi ve Devlet Sağlık Hizmetleri Kuruluşu hemen hastanın yakın temaslarıyla ilgili protokolü aktif hale getirdi.


Bakanlık Temsilcileri, Epidemiyoloji Denetim Birimi ve OKYPY pazartesi günü daha ileri tedbirlere karar vermek için bir toplantı yaptı. Toplantıda, tüm randevuların, hastaneye girişlerin ve ameliyatların 48 saatliğine ertelenmesi ve durumun gözden geçirilmesine karar verildi.


Kardiyoloji Kliniği ameliyatlara geçici olarak ara verdi, hastalar durumlarına göre taburcu edildi. Acil kalp ameliyatları, devlet ödemesiyle özel sektör tarafından yapılıyor.


Hastalar acil servise acil durumlarda başvurabiliyor. Son 14 günde virüsün etkili olduğu bölgeleri ziyaret edenlere ve hafif hastalık belirtileri olanlara hastanelere gitmemeleri, evde kalmaları, talimat için 1420’yle temas kurmaları tavsiye ediliyor.

Koronavirüsü teyit edilmiş vakalarla temas eden vatandaşların da evde kalmaları ve 1420’yle temas kurmaları istendi.

Kıbrıs Haber Ajansı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.