1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA-GİRNE ANAYOLU YİNE KOKTU
LEFKOŞA-GİRNE ANAYOLU YİNE KOKTU

LEFKOŞA-GİRNE ANAYOLU YİNE KOKTU

Lefkoşa – Girne anayolu üzerindeki tarlalara bir tavuk çiftliğinin pisliklerinin döküldüğü iddia ediliyor.

A+A-

Lefkoşa – Girne anayolu üzerindeki tarlalara bir tavuk çiftliğinin pisliklerinin döküldüğü ileri sürüldü. Bölgede yaşam süren vatandaşlar ve yolu kullanan bir çok kişi, yayılan pis kokudan şikayetçi oldu.

Çevrede oturanlar, bir haftadır ağır pis bir koku duyduklarını belirterek, konuyu yetkililere aktardı.

Boğazköy Muhtarı Yüksel Çağlar, geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da söz konusu tavuk çiftliğinin yine tavuk gübrelerini kamyonlarla taşıdığını gördüklerini söyledi.

Çağlar, kamyonların geçtiğini görünce içinden “Bu kez evlerimizi terk edeceğiz herhalde” dediğini ancak geçtiğimiz yılda yaşanan konunun bu kez olmadığını söyledi.

Çiftlik yetkililerinin daha ağır koku yanşamasın diye önlem aldığını tahmin ettiğini belirten Çağlar, kokunun özellikle sabah erken saatlerde ve akşamüzeri rüzgar esince evlerde hissedildiğini belirtti. Muhtar, “Koku geçen seneden az ama yine de rahatsız ediyor” dedi.

Söz konusu şirketin bir yetkilisi ise tarlalarına doğal gübre diye nitelendirilen tavuk dışkısı döktüklerini kabul etti. Aynı yetkili, “bunun ilk günlerde ağır kokusu var. İki gündür gübreyi tarlaya yayarak sürüyoruz. Bir iki gün sonra koku kalmayacak” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.