1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA TRAFİĞİ İÇİN ÇALIŞMA
LEFKOŞA TRAFİĞİ İÇİN ÇALIŞMA

LEFKOŞA TRAFİĞİ İÇİN ÇALIŞMA

Lefkoşa trafiğinin yoğunluğunun azaltılması yönünde çalışmalar var mı?

A+A-

 

TAÇOY: “İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği heyetini kabul ederek, taleplerini dinledi, inşaat taşeronlarının yaşadığı sıkıntıları çözmek için işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyledi.

Bakanlıkta yer alan nezaket ziyaretinde heyete başkanlık eden İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, burada yaptığı konuşmada, taşeronların, “İş Sağlığı ve Güvenliği, Encümen  ve Yapı Denetim Yasası  ile Vergi Affı” konularındaki taleplerini dile getirerek, bu konularda destek istedi.

Amca, iş sağlığı ve güvenliği konusunda en çok riskin inşaat sektöründe yaşandığını, Encümen Yasası’nda yapılacak bir değişiklikle yasaya taşeronların da dahil edilmesini ve sektörün bir kanaldan yönetilmesini talep etti.

Yapı denetiminde de eksikliklerin yaşandığını, sadece LTB’de yüzde 60-70 yapı denetim eksikliği bulunduğunu, bu konuda yapılacak yasa düzenlemesiyle eksikliklerin giderileceğine inanç belirten Amca, vergi affının da 15 gün daha uzatılmasını istedi.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, vergi affının 7 gün daha uzatılması için Meclis komitesinde karar alındığını, bu kararın Mecliste onaylanması ve Cumhurbaşkanı’nın onayının ardından Resmi Gazetede yayınlanmasıyla uygulamaya gireceğini ve vatandaşların vergi ve araç kayıt işlemlerini tamamlayabileceğini kaydetti.

Taçoy, iş güvenliği ve sağlığı konusunun büyük önem taşıdığını, burada önemli olanın işi yapanın, işin ehli olmasından geçtiğini ifade ederek, iş güvenliği için ilk önce ehli insanların o işte çalışması, ikinci önemli konunun ise denetim olduğunu vurguladı.

Yapı denetimi konusunda çalışma başlatıldığını, bu konuda kalite, malzeme, depreme dayanıklılık ve sağlamlık gibi konulara dikkat edileceğini ifade eden Taçoy, ayrıca Müteahhitler Yasası’nda değişiklikler yapılarak taşeronların da güvence altına alınacağını kaydetti.

LEFKOŞA TRAFİĞİ İÇİN ÇALIŞMA

Taçoy, basın mensuplarının “Lefkoşa trafiğinin yoğunluğunun azaltılması yönünde çalışmalar var mı?” sorusu üzerine, bu konuda bakanlık olarak Gönyeli ile Hamitköy güzergahındaki 8 kavşakta düzenleme projesi hazırladıklarını ve bunu ilgili paydaşlar olan LTB, Gönyeli Belediyesi, Karayolları Dairesi, TC Karayolları, Trafik Birimi ve Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile toplantı yaparak paylaştıklarını anlattı.

Bu proje üzerinde çalışmaların süreceğini ve ilgili birimlerin katkılarını alacaklarını belirten Taçoy, projenin kabul edilmesinin ardından çalışmaların başlayacağını kaydetti. Taçoy, Kızılbaş bölgesinde devam eden projenin ise 2015 yılında süreceğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.