1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA'DA ALTYAPI ÇALIŞMASI!
LEFKOŞA'DA ALTYAPI ÇALIŞMASI!

LEFKOŞA'DA ALTYAPI ÇALIŞMASI!

LEFKOŞA'DA ALTYAPI ÇALIŞMASI!

A+A-

YÜKSEK BASINÇLI SU VE VAKUMLU KOMBİNE KANAL TEMİZLEME ARACIYLA BAŞKENTİN TÜM KANALİZASYON ALTYAPISI İKİ VARDİYA HALİNDE TEMİZLENİYOR

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) yeni aldığı yüksek basınçlı su ve vakum ile çalışan kombine kanal temizleme aracıyla başkentin tüm kanalizasyon altyapısını elden geçiriyor.

LTB Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Organize Sanayi Bölgesi’nde başlatılan çalışmalarda ekipler hafta içi sabah 07.30’dan gece 22.00’ye kadar çift vardiya, cumartesi tam gün ve pazar da 4 saat çalışıyor.

Yıllardır elden geçirilmediği için özellikle aşırı yağışlarda tıkanıklığa neden olan kanalizasyon altyapı ana hatları ve menhollerin (rögar) temizlenmesi ile lokal taşmaların da önüne geçilecek.

ÖZKAYNAK “KOMBİ ÖZELLİĞİ DE OLMASI ANA HATLARI HIZLICA TEMİZLEMEMİZİ SAĞLAYACAK”

LTB Kanalizasyon Şube Amiri Faik Özkaynak, yeni alınan aracın jet özelliği yanında kombi özelliğine de sahip olduğunu belirterek çift özellikli modern araçla tüm şehrin kanalizasyon hatlarının bakım ve idamesini gerçekleştireceklerini kaydetti.

Yeni araçla şubenin altyapıdaki bu tür sorunları çözme kapasitesinin arttığını ifade eden Özkaynak, çift vardiya çalışan ekiplerle sorunları daha hızlı çözüme ulaştıracaklarını belirtti.

Özkaynak acil durumlarda kanalizasyon ekibinin 24 saat şehirdeki sorunlara müdahale etmeye de hazır olduğunu sözlerine ekledi.

HARMANCI “KOMBİNE JET ARACI İLE 1 YILDA 200 KM’LİK MESAFE TEMİZLENECEK”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise uzun yıllar demode olan eski jet aracı ile şehrin ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirterek, yeni modern kombili jet aracı ve Kanalizasyon Şubesi’nin yeni çalışma sistemi sayesinde 200 kilometrelik kanalizasyon altyapısını 1 yıl içinde temizlemeyi düşündüklerini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin katkılarıyla alınan araç ve yeni çift vardiya sistemi ile hızlı yol alacakları belirten Harmancı, buna karşılık çalışmaların hava şartlarına bağlı olarak sarkabileceğini kaydetti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.