1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA'DA DOMUZ GRİBİ VAKASI!
LEFKOŞA'DA DOMUZ GRİBİ VAKASI!

LEFKOŞA'DA DOMUZ GRİBİ VAKASI!

Yakın Doğu Hastanesi’nde H1N1 virüsü (domuz gribi) taşıyan bir kişinin gözetim altında tutulduğu ortaya çıktı. Hasta komada…

A+A-

Yakın Doğu Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, 52 yaşında kadın bir hastanın 11 Ocak’ta ‘akut solunum yetmezliği’ nedeniyle hastaneye başvurduğunu ve kadının yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü açıkladı.

Kadının durumunun ağır olduğunu belirten Erkmen, gerekli önlemlerin alındığını ve konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın bilgilendirildiğini ifade etti


Didem MENTEŞ
Yakın Doğu Hastanesi’nde domuz gribi teşhisiyle bir kişinin gözetim altında tutulduğu ortaya çıktı. 52 yaşında bir kadın hastanın 11 Ocak Pazartesi günü Yakın Doğu Hastanesi’ne getirildi ve kadına H1N1 virüsü teşhisi konuldu.

 

Yakın Doğu Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, hastalığı doğruladı. Erkmen, Lefkoşa’dan başka bir özel hastanesinden ‘akut solunum yetmezliği’ nedeniyle Yakın Doğu Hastanesi’ne sevk edilen kadının yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü açıkladı. 52 yaşındaki kadının durumunun ağır olduğunu belirten Erkmen, gerekli önlemlerin alındığını ve konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın bilgilendirildiğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı “domuz gribi vakası yok” demişti
Bu arada geçtiğimiz hafta içerisinde Sağlık Bakanlığı, ülkede domuz gribi vakası bulunmadığını, panik ve endişe yaratacak bir durum olmadığını açıklamıştı.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, ileriki günlerde domuz gribi vakası oraya çıksa bile Sağlık Bakanlığı’nın alınacak önlemlerle ilgili ciddi bir deneyime sahip olduğu kaydedilmişti.

Kısa bir süre önce Türkiye’nin Adana ilinde ortaya çıkan 2 domuz gribi vakasından dolayı KKTC’de herhangi bir endişe veya paniğe kapılmanın gerekmediğini belirten Sağlık Bakanlığı, her kış mevsiminde olduğu gibi, bu yıl da mevsimsel grip vakalarının söz konusu olduğunu kaydetti.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.