1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA'DA ECZANE KRİZİ!
LEFKOŞA'DA ECZANE KRİZİ!

LEFKOŞA'DA ECZANE KRİZİ!

LEFKOŞA'DA ECZANE KRİZİ!

A+A-

Başkent Lefkoşa’da eczanelere ilaç almaya giden vatandaşlar, soğuk ve yağmurlu kış günlerinde kuyrukta sıra bekliyor. Özellikle Lefkoşa’da, nöbetçi eczane sayısının yetersiz olduğu belirtiliyor.

Ülke genelinde toplam 175 eczane olduğu belirtilirken, hafta sonları ve geceleri nöbetçi eczane yetersizliği görülüyor.

Başkent Lefkoşa’da hafta sonları iki nöbetçi eczane olduğu belirtilirken, bu eczanelerde kuyrukların oluşması, nöbetçi eczane sayısının yetersiz kaldığını gösteriyor.

Özellikle hafta sonları ve mesai saatleri dışında, eczanelere ilaç almaya giden vatandaşlar, soğuk ve yağmurlu kış günlerinde kuyrukta sıra beklemek zorunda kalıyor.

BAŞAY: YÖNETİM KURULUMUZDA GÖRÜŞECEĞİZ

Nöbetçi eczane konusunda yaşanan sıkıntıyı aktardığımız Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay, yaptığı açıklamada konuyu önümüzdeki hafta, yönetim kurullarına götüreceklerini ve değerlendireceklerini belirtti. Birlik Başkanı Ebru Başay şöyle konuştu:

“Hafta sonları Lefkoşa’da ve diğer ilçelerde iki nöbetçi eczanemiz olur. Tabi bizim için öncelikli halka hizmettir. Herhangi bir şekilde halka hizmetin aksamasına göz yummamız mümkün değildir. Bu kadar zamandır iki tane nöbetçi eczanemiz yeterli gelirdi. Şuanda herhangi bir eksiklik yaşanıyorsa, bunu tespit edip yönetim kurulumuzda değerlendireceğiz.”

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.