1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA'DA ŞOK ETKİSİ YARATAN OLAYDA DETAYLAR
LEFKOŞA'DA ŞOK ETKİSİ YARATAN OLAYDA DETAYLAR

LEFKOŞA'DA ŞOK ETKİSİ YARATAN OLAYDA DETAYLAR

Lefkoşa'da şaşkınlık veren durum;

A+A-
 
Lefkoşa  Muhtarlar Derrneği As Başkanı Hüseyin Eminoğlu’na ait ET 358 plakalı Renault Clio marka gri renkli araç geçtiğimiz gün Girne Kapısında saat  12.30’da kimliği belirsiz  şahıs veya şahıslar tarafından çalındı.Yaşadığı olayın şokunu atlatamayan Eminoğlu “kesin ben deliriyorum bizim memlekkete böyle şeyler olmaz. Anlamadım arabamı göz göre göre çaldılar şoktayım” dedi.  Lefkoşa’da herkes tarafından tanınan bir isim olan ve yaklaşık 20 yıldır muhtarlık yapan Hüseyin 
Eminoğlu yaşadığı ilginç olayı şu şekilde anlattı.  
 
“20 yıllık muhtarım binlerce insan tanıdım ben böyle bir olay yaşamadım, duymadım. Bizim memleketimizde böyle şeyler olmaz aklımdan şüphe ederim ama ülkemde böyle şeyler olabileceğine ihtimal vermezdim. Hergün sabah  bu büfeye gelirim oturur kahve içer arkadaşlarla sohbet ederiz.Yine hergünkü gibi geldim ve  arabamı 15 dakikalık park yerine koydum. Arabadan indim ve kilitledim anahtarımı aldım cüzdanım telefonumu masaya bırakarak içeri girdim kahvemi söyleyip çıktığımda baktım masada anahtar yok.Yürüdüm arabanın olduğu yere baktım arabam yok.
 
Geri döndüm arkaya baktım acaba park ettiğim yeri yanlış mı  hatırlarım diye. Şok geçirdim. Öncesinde Cumhurbaşkanlığına gitmiştim. Oralarda mı bıraktık emin olmak için  muhtar arkadaşa sordum arabam yok dedim.O da bana sen herhalde Cumhurbaşkanlığında bıraktın arabayı sinirlendin çktın geldin yürüyerek dedi.Bir an şüphe ettim.Gündüz vakti kaybolan koca araba sonuçta hem de göz göre göre ! Polise gittim bugün ikinci gün arabam bulunmadı.Çalındığı gün Lefkoşa Türk Belediyesinde çalışan bir arkadaş benim arabayı görmüş Haspolat yolunda hatta ben sanmış selektör yakmış.Çalındığını duyunca aradı beni söyledi ben de  polise bilgi verdim.Ne yapacağımı bilmem hayatımda ilk kez elim eyağım bağlandı. Şoktayım nereye gider bu memleketin hali bilmem.” 

 

Neye yanayım ?
Hüseyin Eminoğlu,  çalınan aracını iki yıl önce aldığını ifade ederek, “Bin TL borcu kalmıştı radyatörde küçük bir delik var alan kimse sürmesin yakacak arabayı bıraksın biryerde arasın polisi gidip alayım” diye de çağrıda da  bulundu. Gündüz vakti aracının çalınmış olmasının şokunu üzerinden atamayan Eminoğlu, araç çalmanın yasada bir cezası olmadığını öğrenince isyan etti. Eminoğlu, “araç çalmak suç değil, ancak aracı benden izinsiz kullandığı için izinsiz kullanım suçmuş yada arabayı parçalar satarsa suç sayılıyormuş  yasada. Yani araba çalmak diye bir yasa yok. Eşya çalınması vs.. var ama arabayı koymamışlar yasaya. Yani alan kişi getirir yerine koyarsa yasal olarak hırsız sayılmıyor. Anayasa ile uğraşacaklarına bunlarla uğraşsınlar. Ben şimdi arabamı alan kişi getirdiğinde demek oluyor ki ,“Gel gardaş otur bir da kahvecik yapayım sana, yaptın işciklerini bitirdin, istediğinde gel al kapının önündedir araba” mı diyeyim. Neye yanayım ben şimdi arabamın çalındığına mı yasalardaki kepazeliğe mi borcuma mı yolda kaldığıma mı ülkemin  düştüğü bu hallere mi neye yanayım siz söyleyin” diyerek isyan etti. 
 
Diyalog
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.