1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA'NIN GÖBEĞİNDE!
LEFKOŞA'NIN GÖBEĞİNDE!

LEFKOŞA'NIN GÖBEĞİNDE!

Daha fazla dayanamadııkları için evini satan ve kaçanlar var;

A+A-
Evini satıp taşınan var

KIB – TEK’e ait trafo binasından çıkan gürültünün yaşamı olumsuz etkilediğini ifade eden mahalle sakinleri çözüm bekliyor

Lefkoşa’nın Yenişehir bölgesinde Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) tarafından yaklaşık üç yıl önce kurulan trafo binasına tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden hala daha açıklama beklediklerini söyledi.

Şehit ailelerinin ikamet ettiği Şehit Ali Çakır Sokak’ta bulunan trafo binasından çıkan gürültünün yaşamı olumsuz etkilediğini ifade eden mahalle sakinleri, iki yıl önce topladıkları imzaları bakanlık ve KIB-TEK’e iletmelerine rağmen hala bir cevap alamadıklarını vurguladı.

Yetkililerin vatandaşların şikayetlerine kayıtsız kaldığını belirten mahalle sakinleri, bazı mal sahiplerinin evlerini satıp kaçmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden Uğur Barani, trafodan çıkan ses nedeniyle bölgede ikamet eden vatandaşların huzurunun kaçtığını kaydetti.

Mahallelinin şikayetçi olduğu ve hatta bazı kimselerin evini satıp taşınmak zorunda kaldığını ifade eden Barani, mahalle sakinlerinin topladığı imzaları bakanlık ve KIB-TEK’e verdiklerini ama hala daha cevap dahi alamadıklarını vurguladı.

Mahalle sakinlerinin yargıya başvurarak haklarını aramaya hazırlandığını dile getiren Uğur Barani, “çekilecek gibi değil. Gece gündüz devam eden sinir bozucu bir ses. Mahallede huzur kalmadı. Yetkililer bu kadar insana bir cevap dahi vermedi” diye konuştu.

 

Özgener: Başka yer yoktu

KIBRIS Gazetesi’ne konuşan KIB-TEK Lefkoşa Bölge Amiri Yücem Özgener, Yenişehir’deki trafo binasının bölgenin güçlendirilerek elektrik kesintilerinin yaşanmaması için kurulduğunu ifade etti.

Söz konusu bölgede trafo kurulmadan önce elektrik kesintisi sorununun yaşandığını kaydeden Özgener, başka bir alan bulunmamasından dolayı binanın şu anki dağıtım noktası olan yerine inşa edildiğini söyledi.

Proje yapıldığında bölgede otel bulunmadığını dile getiren Yücem Özgener, bir ay içerisinde ikinci trafonun da devreye gireceğini söyledi.

Yücem Özgener, trafonun kapalı bir sistem olup çevreye herhangi bir zarar yapmadığını kaydetti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.