1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA'NIN KUZEYİNDE ŞOK EYLEM!
LEFKOŞA'NIN KUZEYİNDE ŞOK EYLEM!

LEFKOŞA'NIN KUZEYİNDE ŞOK EYLEM!

Rezalet!

A+A-

Lefkoşa, Gönyeli ve Hamitköy’de sokak isimleri dün gece ‘Türkçe ve Rumca’ yazılı yeni isimlerle değiştirildi

Raif DOĞRU

Kendilerine ‘Dayanışma Aktivisti’ diyen, Kıbrıslı Türk ve Rum gençlerinden oluşan azınlık bir grup, “Mücadele sokakta başlar” sloganıyla yasa dışı bir hareket başlatarak Lefkoşa’nın Türk kesiminde bazı sokak isimlerini ‘Türkçe ve Rumca’ yazılı yeni isimlerle değiştirdi.

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen bu saldırı sonrasında İkinci Selim Sokağı’nın adı Kostis Ahniotis oldu. Atatütk Meydanı’ndaki Ankara Sokak ‘Ulus Baker’ olarak değiştirildi. İnönü Meydanı’ndaki İstanbul Sokak ‘Federal Kıbrıs’ oldu.

Hamitköyde Vatan Sokağının adı ‘Mişaoulis ve Kavazoğlu’ Sokak olurken, Gönyeli’de

12 Haziran Sokağı ‘Rum kayıplar’ ve 1 Ağustos Sokağı ise 8 Mart olarak değiştirildi.

Meydanı boş bulan aktivistler, bu yasa dışı eylemi videoya kaydederek, Güney Kıbrıs’taki Politis gazetesine ulaştırdı. Politis gazetesi dün gece internet sayfasında video görüntülerini “İşgal altındaki Lekoşa sokak tabelaları değiştirildi” başlığıyla duyurdu.

 

Muhtar da şaşırdı

Yasa dışı olaydan haberdar edilen Hamitköy Muhtarı Feyzullah Bostancı durumu Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ve KKTC polisine bildireceğini söyledi.

Ayrıca Gönyeli’deki 1 Ağustos Sokakta ikamet eden bir vatandaş ise durumu belediyeye ihbar ederek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Sözkonusu sokak Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) kuruluş günü olan 1 Ağustos ismini taşırken, aktivistler 1958’de yaşanan ‘Kördenen’ olayından kaynaklanarak buraya 8 Mart ismini verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.