1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. LEMAN KÜLTÜR, ŞİMDİ DE LEFKOŞA’DA
LEMAN KÜLTÜR, ŞİMDİ DE LEFKOŞA’DA

LEMAN KÜLTÜR, ŞİMDİ DE LEFKOŞA’DA

Açıldığı yıllarda Cem Yılmaz, Mehmet Esen gibi isimleri sahnesinde ağırlayan, Ata Demirer’in yükselişine katkıda bulunan Leman Kültür, KKTC’de hizmete başlıyor.

A+A-

Türkiye genelinde 14 şubesi olan Leman Kültür’ün amacı üniversite olan her yerde bir mekanlarının olması. Projeleri arasında kültür-sanat alanında gençlere verdikleri desteği artırarak sürdürmek de olan Leman Kültür yarın saat 19.00’da Lefkoşa’nın eğlence Merkezi Dereboyu Caddesi’nde açılıyor.
   Leman Kültür, 19 yıl önce Leman dergi çalışanlarının okurlarla buluşabileceği, çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle de şehrin kültürel gelişimine katkısı olabilecek bir alan olarak düşünüldü. Buradan çıkan fikir ile birlikte o zamanlar lokal olarak mekan, başta Cem Yılmaz, Ata Demirer ve Mehmet Esen olmak üzere dergi çizerleriyle de beraber pek çok sanatçının gösteri mekanına dönüştü.
   Özellikle üniversite gençliğinin uğrak mekanlarından birisi olan Leman Kültür, zengin ve eğlenceli menü seçenekleriyle hakkından sıkça söz ettirirken, bu zenginliğin en önemli faydalarından birinin de birbirinden farklı damak tadı ve bütçeye sahip pek çok farklı insanın ortak bir mekanda kendi bütçelerine göre birlikte eğlenebilmeleri olduğunu vurguluyor.

Kıbrıs
  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.