1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LİDERLER YENİDEN BİRARAYA GELİYOR
LİDERLER YENİDEN BİRARAYA GELİYOR

LİDERLER YENİDEN BİRARAYA GELİYOR

Dünkü görüşmede, Kıbrıs Rum tarafının mülkiyet ve federal yürütme yetkisi konusunda özlü öneriler sunduğu iddiası...

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis 2 Haziran Pazartesi günü yeninden bir araya gelecekler.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Kıbrıs Türk Müzakereci Kudret Özersay ve Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’in, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde dün yeniden bir araya geldiklerini ve Kıbrıs’ta liderlerin 2 Haziran Pazartesi günü yeniden bir araya geleceklerinin açıklandığını yazdılar.

Gazete: “Yeni Anastasiadis-Eroğlu Randevusu” başlığı altında verdiği haberinde, dünkü Özersay-Mavroyannis görüşmesinde, Eroğlu ve Anastasiadis’in 2 Haziran tarihinde, müzakere sürecinin gidişatını değerlendirmek amacıyla, yeniden bir araya gelmelerinin kararlaştırıldığını yazdı.

Gazete, elde ettiği bilgilere göre dünkü görüşmede, Kıbrıs Rum tarafının mülkiyet ve federal yürütme yetkisi konusunda özlü öneriler sunduğunu iddia ederek, Özersay’ın dünkü açıklamalarına da yer verdi.

Politis gazetesi haberini: “Liderler 2 Haziran’da Yeniden Görüşecek – Müzakereciler Dün Mülkiyet ve Dış İlişkileri Görüştü” başlıkları altında verirken, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in açıklamasına yer verdi.

Habere göre Hristodulidis, müzakerecilerin dünkü görüşmede “federal hükümetin dış ilişkileri konusunu ve tarafların mülkiyet konusundaki tez ve önerilerini görüştüklerini” açıkladı.

Hristodulidis ayrıca, müzakerecilerin 30 Mayıs tarihinde yapacakları görüşmede, “federal Kıbrıs’taki yasama ve yürütme yetkilerinin çalışması, dış ilişkiler, kamu hizmetleri, merkezi hükümetin yetkileri ve mülkiyet konularının ele alınacağını” öne sürdü. 

Gazete elde ettiği bilgilere göre ise, dünkü görüşmede Kıbrıs Rum tarafının “mülkiyet ve federal yürütme yetkisi konusunda özlü öneriler sunduğunu”, Özersay’ın ise dünkü açıklamasında “önemli ilerlemeden” bahsetmekle yetindiğini yazdı.

Gazete ayrıca, elde ettiği bilgilere göre müzakerecilerin dünkü görüşmesinin “özlü ve derin olduğunu ancak elle tutulur sonuçlar oluşmadığını” öne sürdü.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Haravgi: “Talat’tan Sonra Eroğlu’yla Da Görüşecek”.

Simerini: “Anastasiadis-Eroğlu’ndan 2 Haziran’da Çalışma Görüşmesi”.

Alithia: “Anastasiadis-Eroğlu 2 Haziran’da Görüşecek”.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.