1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘LİMANLAR’GÜNDEMDE
‘LİMANLAR’GÜNDEMDE

‘LİMANLAR’GÜNDEMDE

‘LİMANLAR’GÜNDEMDE

A+A-

Limasol-Alanya-Marmaris seferlerinin başlamasını değerlendiren Denktaş “tek taraflı jest olmaz” derken, UBP lideri Özgürgün, aynı samimiyeti Rumların da göstermesini istedi, Özyiğit “olması gereken budur”dedi.

Remzi SAMAR

   Limasol’dan hareket eden Tomson Spirit adlı kruvaziyerin, hiçbir engele takılmadan Alanya limanına demirlemesi, Kuzey Kıbrıs’ta farklı yorumlara yol açtı. Turizmden sorumlu Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, tek taraflı jestlerle bir yerlere varılamayacağını belirtirken, UBP lideri Hüseyin Özgürgün, aynı samimiyeti Rumların da göstermesini istedi. Ögürgün, bu konuya ‘iyi niyet penceresinden’ bakılması gerektiğini söyledi. 

   TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladığını belirterek “olması gereken budur”dedi.

   Geçtiğimiz Çarşamba akşamı Limasol’dan hareket ederek, Perşembe günü Alanya limanına varan Thomson gemisinin bin 289 yolcusu, gün boyu tarihi ve turstik yerleri gezdi. Gemi daha sonra Marmaris’e hareket etti. Thomson’un sefer programında Marmaris sonrası Yunanistan’ın Santorini adası ve İsrail’in Ashod limanı ve Limasol’a geri dönüş var. Seferler yaz boyunca her hafta devam edecek.
 

Özgürgün: Aynı samimiyeti bekliyoruz 

Ana Muhalefet UBP’nin Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik izlediği iyi niyet tutumuna bir yenisini daha eklediğini belirtti.

Özgürgün, “Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Limasol Limanı’ndan 1289 yolcusu ile hareket eden kruvaziyerin Alanya limanına demirlemesine ilişkin haberinizi okudum.  Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Yılda yirmi milyonun üzerinde turist ağırlayan Türkiye’nin turist taşıyan bir gemi üzerinde siyasi hesap içine girmesi beklenemez.

İlk andaki değerlendirmem odur ki, Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik izlediği iyi niyet politikasına bir yenisini daha eklemiştir. Türkiye’yi barış karşıtı, uzlaşmaz, iyi niyetten yoksun olarak niteleyenler bir kez daha ders çıkarmalıdır. Rum-Yunan ikilisinin hatta Türk tarafını suçlayanların, sağduyulu değerlendirme yapması kaçınılmazdır diye düşünüyorum. Olay iyi niyet penceresinden bakarak değerlendirilmelidir.  Esas olan diğer garantör Yunanistan’ın da anavatan Türkiye gibi iyi niyetli ve yapıcı davranarak, eşitlik temelinde masada yürütülen Kıbrıs çözüm müzakerelerine katkı koyarak olası çözümü çok daha kolaylaştırmasıdır.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.