1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LİMASOL BANKASI SOYGUNUNDA YAŞANAN SON GELİŞME!
LİMASOL BANKASI SOYGUNUNDA YAŞANAN SON GELİŞME!

LİMASOL BANKASI SOYGUNUNDA YAŞANAN SON GELİŞME!

Limasol Bankası soygununda gelişme

A+A-

 

Ülkede şaşkınlığa neden olan Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde dün öğleden sonra meydana gelen silahlı soygunda kullanılan motosiklet ile iki çift eldiven ve bir kazak Sanayi Bölgesi 1. Sokak’ta bulundu. Soyguncuların kullandığı motosikletin dün Lefkoşa’daki “Özgülen Kebap” adlı restorandan çalınan MN 534 plakalı motosiklet olduğu belirlendi.

Polisin geniş çaplı arama ve soruşturmasının sürdüğü silahlı banka soygunuyla ilgili Polis Basın Subaylığı’nın açıklamasına göre, saat 14.30’da meydana gelen soygunda, kar maskeli ve motosiklet miğferli iki erkekten biri, elindeki tabancayı banka görevlisine doğrultarak veznedeki 100’lük, 50’lik ve 20’lik banknotlardan oluşan toplam 8 bin 700 TL nakit parayı alıp olay yerinden motosikletle ayrıldı.

Soygunla ilgili ileri soruşturmada, olayda kullanıldığına inanılan ve “Özgülen Kebap” isimli iş yerinden dün çalınan MN 534 plakalı motosiklet Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi 1. Sokak üzerinde; biraz ilerisinde ise zanlıların olay esnasında giydiğine inanılan iki çift eldiven ve bir gri renk kazak bulunarak emare alındı.

Soygunla ilgili polis soruşturması sürüyor.

TÜM DETAYLAR

Ülkemizde filmleri aratmayan ve güpegündüz işlenen soygun olaylarına dün bir yenisi daha eklendi.

GÜPEGÜNDÜZ SOYGUN: Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde bulunan şubesi, kar maskeli, kasklı ve silahlı soyguncular tarafından dün güpegündüz soyuldu. Banka görevlisine silah doğrultan iki meçhul kişi, 8 bin 700 TL çalarak motosikletle kaçtı. Bankanın prensibi gereği veznedarların yanında bulunan küçük kasalarda az miktarda nakit paranın bulundurulması, çalınan meblağın düşük olmasına yaradı.

MOTOSİKLET, ELDİVEN VE KAZAK BULUNDU: Polis, olaydan kısa süre sonra, soygunda kullanıldığına inanılan ve “Özgülen Kebap” isimli iş yerinden 11 Şubat 2015 tarihinde çalınan, MN 534 plakalı motosikleti Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi 1. Sokak üzerinde buldu. Zanlıların olay esnasında giydiğine inanılan iki çift eldiven ve bir adet gri renk kazak da, çalıntı motosikletin biraz ilerisinde bulundu. Soyguncular polis tarafından aranıyor.


KKTC’de banka soygunu olaylarının ardı kesilmiyor. KKTC’nin milli bankası Kooperatif Merkez Bankası’ndan Temmuz ayında, 3 milyon TL çalınması ve Ağustos ayında da KKTC Merkez Bankası’na soygun girişiminin ardından, dün de Limasol Türk Kooperatif Bankası soyuldu.

Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın Lefkoşa Sanayi Bölgesi üçüncü sokakta bulunan şubesi, kar maskeli ve kasklı silahlı soyguncular tarafından dün güpegündüz soyuldu.

Banka görevlisine silah doğrultan iki kişi, veznedeki 8 bin 700 TL’yi çalarak motosikletle kaçtı.

Bankaya giren kimliği belirsiz soyguncular, banka görevlisine silah doğrultarak uzattıkları poşete parayı doldurmasını istediler ve parayı çalarak bölgeden uzaklaştılar. Polis, olay yerinde ve bölgede geniş kapsamlı soruşturma başlattı.

OLAY NASIL OLDU?

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi 3. Sokak üzerinde faaliyet gösteren Limasol Türk Kooperatif Bankası’na, saat 14.30 sıralarında,  giden yüzlerinde kar maskesi, başlarında motosiklet miğferi (helment) bulunan iki meçhul erkek şahıstan birisi, tasarrufunda bulundurduğu tabancayı banka görevlisine doğrultup, veznede bulunan yüzlük, ellilik ve yirmilik banknotlardan oluşan toplam 8700 TL nakit parayı alıp olay yerinden motosiklet ile ayrıldılar.

ÇALDIKLARI MOTOSİKLETLE SOYGUN

Olayın polise bildirilmesinin ardından, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube, Cürümleri Önleme Şubesi ve Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi ekipleri olay yerine gitti. Olay yerinde incelemelerde bulunan ekipler ardından bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada, olayda kullanıldığına inanılan ve “Özgülen Kebap” isimli iş yerinden 11 Şubat 2015 tarihinde çalınan, MN 534 plakalı motosiklet Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi 1. Sokak üzerinde bulundu.

ELDİVEN VE KAZAK BULUNDU

Soyguncuların motosikleti bırakıp kaçtıkları düşünülen yerin biraz ilerisinde ise, zanlıların olay esnasında giydiğine inanılan iki çift eldiven ve bir adet gri renk kazak bulunarak emare olarak alındı. Soruşturma devam ediyor.

LİMASOL BANKASI: “KÜÇÜK KASALARDA KAYDA DEĞER NAKİT PARA YOKTU”

Limasol Türk Kooperatif Bankası Sanayi şubesinde yaşanan soygun olayı ile ilgili Banka’nın Genel Müdürü İlkin Yoğurtçuoğlu açıklama yaptı.

Genel Müdür İlkin Yoğurtçuoğlu, “yaşanan soygun olayının üzüntü verici bir gelişme olmasına karşın, olay anında şubemizde bulunan saygıdeğer müşterilerimiz ve kıymetli personelimizin herhangi bir zarara uğramaması bizleri fazlasıyla sevindirmiştir” dedi. Diğer taraftan prensip olarak gün içerisinde veznedarların yanındaki küçük kasalarda kayda değer miktarda nakit bulundurulmamasına özen gösteriyor olmaları dolayısıyla çalınan miktarın haliyle çok küçük bir meblağ olduğunu belirten Yoğurtçuoğlu, konuyu takip eden Polis Teşkilatı’nın soyguncuları yakalayacağına inanç belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.