1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LONDRA’DA KAPALI BÖLGE MARAŞ ETKİNLİĞİ
LONDRA’DA KAPALI BÖLGE MARAŞ ETKİNLİĞİ

LONDRA’DA KAPALI BÖLGE MARAŞ ETKİNLİĞİ

Maraş’ın iadesinin Kıbrıs sorunun çözüm perspektiflerini

A+A-

Güney Kıbrıs’ın sözde “Maraş Belediye Başkanı” Aleksis Galanos ve beraberindeki heyetin, kapalı bölge Maraş’ın Kıbrıs Rum tarafına iadesi konusunda salı gününden beridir, İngiltere’de çeşitli faaliyetlerde bulundukları bildirildi.

Alithia gazetesi, sözde “Maraş Belediye Başkanı” Aleksis Galanos ve diğer sözde “belediye meclisi üyelerinin” salı günü İngiltere Parlamentosu’nda düzenlenen bir etkinliğe katılarak, Maraş’ın iadesi ve Kıbrıs sorununun çözümüne etkileri konusunda konuşma yaptıklarını yazdı.

Gazete, “İngiltere Maraş Derneği” tarafından organize edilen ve 14 İngiliz Milletvekilinin de katıldığı etkinliğin açılışının, söz konusu derneğin başkanı Vasilis Mavru tarafından yapıldığını ve Mavru’nun konuşmasında, Londra’da faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği’nin 50 bin imzayla katkı koyduğu, Maraş’ın iadesini içeren dilekçeyi hatırlattığını yazdı.

Gazete, sözde “Maraş Belediye Başkanı” Galanos’un da yaptığı konuşmada, “Maraş konusunun Kıbrıs sorunuyla yakından ilişkili olduğunu ve Maraş’ın iadesinin Kıbrıs sorunun çözüm perspektiflerini iyileştireceğini” söylediğini de belirtti.

Habere göre etkinlikte yer alan İngiltere’nin AB Gölge Bakanı Gareth Thomas ve diğer milletvekilleri ise, kapalı bölge Maraş’ın çözüm perspektifi olarak iade edilmesine destek belirttiler.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.