1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LONDRA'DA VERİLEN RESEPSİYONDA
LONDRA'DA VERİLEN RESEPSİYONDA

LONDRA'DA VERİLEN RESEPSİYONDA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 30. yıl dönümü İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

A+A-

LONDRA'DA VERİLEN RESEPSİYONDA KKTC'NİN KURULUŞUNUN 30. YIL DÖNÜMÜ KUTLANILDI

KKTC LONDRA TEMSİLCİSİ TUNCALI: "TÜM GÜÇLÜK VE AMBARGOLARA RAĞMEN, ANAVATAN TÜRKİYE'DEN ÇOK BÜYÜK DESTEK GÖREREK, ÇOK İŞLER BAŞARDIK VE ÜLKEMİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRDİK"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 30. yıl dönümü İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşinin ev sahipliğinde Hyatt Regency London-The Churchill Otel'de düzenlenen resepsiyona, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Bahreyn'in Londra Büyükelçisi Alice Thomas, İngiliz Parlamentosu KKTC'nin Dostları Grubu Başkanı Lord John Sharkey, Londra Southwark Belediye meclisi üyesi Abdul Mohamed, Hammersmith & Fulham Belediye meclis üyesi Fraces Stainton, Barones Meral Ece, Westminister bölgesi Muhafazar Parti Milletvekili Mark Fields, İngiltere'de faaliyet gösteren Kıbrıs ve Türk toplum derneklerinin yönetici ve temsilcileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda konuşma yapan KKTC Londra Temsilcisi Tuncalı, 30 yıl önce kurulan KKTC'nin devlet olma kararının bir gecede verilmediğini söyledi. Tuncalı, adada yaşanan tüm trajik olaylara rağmen Kıbrıslı Türklerin hiçbir zaman umudunu kaybetmediğini, her zaman iki bölgeli ve iki toplumlu federasyona bağlı kaldıklarını vurguladı.

Tuncalı, uzun yıllar süren müzakerelere rağmen Rum kesiminin politik gücü ve refahı Kıbrıslı Türklerle paylaşmak için gönülsüzlüğünün açık olduğunu ifade ederek, "Adadaki adil olmayan bu duruma son verilmesi gerekli ve bunun bir parça sorumluluğu uluslararası topluma ait. Şöyle ki; anlaşma bizden çok, uluslararası toplumun ve Rum tarafının tutumuna bağlı" diye konuştu.

Tuncalı, "Tüm güçlük ve ambargolara rağmen, anavatan Türkiye'den çok büyük destek görerek, çok işler başardık ve ülkemizi sürekli geliştirdik. Daha iyi bir geleceğe sahip olabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve sorunları aşmaya devam edeceğiz" dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.