1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB İLE K.T. İŞBİRLİĞİ
LTB İLE K.T. İŞBİRLİĞİ

LTB İLE K.T. İŞBİRLİĞİ

Sivil toplum kuruluşları ile temaslarını sürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği ile birlikte çalışma kararı aldı.

A+A-

FELLAHOĞLU: “BİRLİKTE ÇALIŞILACAK”

Sivil toplum kuruluşları ile temaslarını sürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği ile birlikte çalışma kararı aldı.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, bu kapsamda birlik başkanı Vet.Dr.Tayfun Çanakçı ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Belediyeden verilen bilgiye göre, görüşmede Hayvan Refahı Yasası'ndan, barınakla ilgili çalışmalara, LTB Çevre ve Halk Sağlığı Komitesi’nden veteriner hekimlerin işyeri izinlerine kadar birçok konuda fikir alışverişinde bulunulurken, belli konularda işbirliğine gidilmesi kararı alındı.

ÇANAKÇI: “LTB, VETERİNERLİK HİZMETİNİ EN İYİ VEREN BELEDİYEDİR”

Çanakçı kabulde yaptığı konuşmada, veterinerlik hizmetini en iyi veren belediyenin LTB olduğunu söyleyerek, bunun devam etmesi temennisinde bulundu.

Veterinerlik mesleğinin önemini de anlatan Çanakçı, “Tıp hekimi insanı, veteriner hekim tüm insanlığı tedavi eder” diyerek, hayvan sağlığının süt ve et gibi temel gıdaların kalitesini belirlediğini aktardı.

LTB’den 3 talepte bulunan Çanakçı başkanlığındaki birlik yönetimi, bunları “Biyolojik atıkların LTB tarafından toplanması, veterinerlerin işyeri izinlendirmesi için birlikten üyelik belgesi talebi istenmesi ve serbest kliniklerde uyutulmak suretiyle ölen hayvanların belediye tarafından alınması” şeklinde özetledi.

FELLAHOĞLU: “BİRLİĞİN TALEPLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE ALACAĞIZ”

LTB Başkan Kadri Fellahoğlu ise birliğin taleplerini değerlendirmeye alacaklarını ve bundan böyle birliği LTB Çevre ve Halk Sağlığı Komitesi’nde işbirliği halinde bulunulan örgütlere dahil ettiklerini ifade etti.

Veterinerlik mesleğinin önemine özellikle vurgu yapan Fellahoğlu, meslek gruplarının örgütlü olmasının toplumsal konulara hizmet edeceğini belirterek, birliğin etkili çalışmalar yapacağına olan inancını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.