1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB İZİNSİZ BÜFELERİ KALDIRIYOR…
LTB İZİNSİZ BÜFELERİ KALDIRIYOR…

LTB İZİNSİZ BÜFELERİ KALDIRIYOR…

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB), kaçak ve izinsiz olduğu gerekçesiyle 19 büfeyi makul bir süre sonra kaldıracağı bildirildi. Belediye’den bu konumdaki yerlerin işletmecilerine 5 Eylül 2013 tarihinde ihbar yazıları gönderildiği kaydedildi.

A+A-

FELLAHOĞLU: “GÖREVİMİZ YASALARI UYGULAMAK”

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB), kaçak ve izinsiz olduğu gerekçesiyle 19 büfeyi makul bir süre sonra  kaldıracağı bildirildi. Belediye’den bu konumdaki yerlerin işletmecilerine 5 Eylül 2013 tarihinde ihbar yazıları gönderildiği kaydedildi.

LTB Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu konuyla ilgili olarak, geçmişte yapılan keyfi ve gelişi güzel uygulamalar sonucu diğer alanlarda olduğu gibi büfelerle ilgili de garip ve izinsiz işyeri pozisyonları ortaya çıktığına işaret ederek, “Görevimiz yasaları uygulamaktır” dedi.

LTB Basın Birimi tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, bu konumdaki 19 büfeden faal olmayan 2 büfeyi kaldıran Belediye, geriye kalan 17 büfeye işyerlerini kaldırmaları için makul bir süre izin verdi.

Açıklamada, LTB Belediye Meclisi’nin, Sağlık ve Çevre Komitesi’nin Lefkoşa’daki büfeler konusunda hazırladığı detaylı raporu 2 Ağustos 2013 tarihli toplantısında onayladığı belirtildi.

Belediye Meclisi’nin onayı sonucu hayata geçen uygulamayla büfelere denetim getirilmesi ve izinsiz olanların kapatılmasının kararlaştırıldığı ifade edilen açıklamada, Sağlık ve Çevre Komitesi’nin kriterleri de kamuoyuyla paylaşıldı.

Yazılı açıklamada, Komite’nin kriterler bazında çalışma yaptığı vurgulanarak, “Sağlık ve Çevre Komitesi’nin ‘sabit’, ‘park’ ve ‘genel büfeler’ kategorileri altında ele aldığı konuyla ilgili; çarpık yapılaşma yaratan, kamu alanına sözlü izin doğrultusunda (gecekondu modeli) bina diktiğinden dolayı işgalci konumda olan (kira mukavelesi yok-yeşil alan, kaldırım ve özel mülkiyeti işgal eden) ve dolayısıyla işyeri izni alamayan veya olmayanlar, izinsiz olduğu için haksız rekabet ortamı yaratan ve bölgede izinli işyeri sahiplerinin şikayet etmesine neden olan, bölge halkında çeşitli şikayetlerin oluşmasına neden olan ve çevrede görsel kirlilik yaratan işyerlerinin kapatılmasına yönelik rapor hazırladı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, LTB’nin 2’si faal olmadığı için kapatılan, geriye kalan 17 büfeye ise makul süre geçtikten sonra kaldırılacağı belirtilen ihbarların 5 Eylül 2013 tarihinde gönderildiği  belirdildi.

FELLAHOĞLU

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, her konuda olduğu gibi büfelerle ilgili de her şeyin yasal olmasını istediklerini; kaldırma kararını, büfe sahipleri bazında değil, yapılan icraatlar ve Belediye’nin faaliyetleri boyutunda ele aldıklarını kaydetti.

Fellahoğlu, yasal zemini tamam olmayan ve izinsiz olan işyerlerine göz yummayacaklarına işaret ederek, başkentte izinleri alınmış faaliyet gösteren birçok büfe olduğunu vurguladı.

Kadri Fellahoğlu, izinli ile izinsiz olanların bugüne kadar aynı muameleyi gördüğünü, ancak bundan sonra sadece yasalar çerçevesinde izinli olan büfelerin başkentte faaliyet gösterebileceğini belirterek, Lefkoşa’da izinli büfelere yer olduğunu kaydetti.

“İZİNSİZ İŞYERİ AÇMAYIN, MAĞDURİYET YAŞAMAYIN”

LTB Basın Birimi açıklamasında ise, kamuya ait alanlarda izin alınmadan hiçbir işyerinin açılmaması gerektiği konusunda vatandaşlar uyarılarak, “herhangi bir mağduriyet yaşamamak için mutlaka belediyeden gerekli izinlerin alınması çağrısı” yapıldı.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.