1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB’YE KARASİNEKLE MÜCADELEDE UZMAN DESTEĞİ.
LTB’YE KARASİNEKLE MÜCADELEDE UZMAN DESTEĞİ.

LTB’YE KARASİNEKLE MÜCADELEDE UZMAN DESTEĞİ.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) karasinekle mücadele konusunda dünyaca tanınan Medikal Entomoloji Uzmanı John Invest ile işbirliği yaparak saha çalışmalarına başladı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) karasinekle mücadele konusunda  dünyaca tanınan Medikal Entomoloji Uzmanı John Invest ile işbirliği yaparak saha çalışmalarına başladı.

Karasinekle mücadele konusunda saha çalışmaları yapmak üzere ülkemizde bulunan İngiliz uzman John Invest ile Türkiye’den gelen dört uzman ve LTB İlaçlama bölümü ekipleriyle birlikte bir haftadır çiftliklerde incelemeler yaparak karasinek kontrolü hakkında LTB’ye teknik destek veriyor.

LTB’den verilen bilgiye göre, uzman ekip tarafından yürütülen teknik çalışmalar sonucunda, sahalarda toplanan bilimsel veriler ışığında karasinek mücadelesinde en etkin ve güvenli metotlar belirlenecek. Bu mücadele programı sayesinde havaya atılan kimyasal ilaç miktarının azaltılarak, insan, hayvan ve çevre sağlığı için daha güvenli uygulamalar yapılması hedefleniyor.

Çalışmalar sonucunda elde edilen verilerle, dizanteri, kolera, çocuk felci gibi çok sayıda hastalığın taşıyıcısı olan çiftlik hayvanlarına verdiği rahatsızlıklarla verim kayıplarına, hastalıklara dolayısıyla ekonomik kayıplara neden olan karasineklerle doğru ve etkin mücadele yöntemlerinin belirlenip uygulamaya geçilmesi amaçlanıyor.

Dünyanın 49 ülkesinde vektör kontrolü ile ilgili uluslararası çalışmalar yürüten John Invest, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler gibi birçok kurum ve organizasyonun bu konuda uluslararası çalışmalarını da yürüttü.

John Invest ayrıca, vektör kontrolü konusunda geliştirdiği yeni teknik ve yaklaşımlarla karasinekle mücadele konusuna da çok önemli katkılarda bulundu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.