1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MADEM DEVLET FUHUŞA KARŞI NEDEN O KADAR VERGİ ALIYOR”
“MADEM DEVLET FUHUŞA KARŞI NEDEN O KADAR VERGİ ALIYOR”

“MADEM DEVLET FUHUŞA KARŞI NEDEN O KADAR VERGİ ALIYOR”

Polis baskınları nedeniyle gelirlerinde yüzde elli düşüş olduğunu savunan KEYİB Başkanı Şeniz, “Madem devlet fuhuşa karşı neden o kadar vergi alıyor” dedi ve yeni hükümete çağrı yaptı:

A+A-

Yeni hükümet programında, gece kulüpleri ve insan ticareti ile ilgili yapılacak çalışmalar da gündeme alındı. Çalışmanın, KKTC’nin insan haklarını en çok ihlal eden ülkeler kategorisinde yer almasını önlemek için gece kulüpleri ve insan ticaretine yönelik, insan haklarına saygı temelinde yeni düzenlemeler çerçevesinde yapılacağı açıklandı. Hükümet programına alınan gece kulüpleri, işletmecileri harekete geçirdi. Star Kıbrıs’a konuşan Kıbrıs Eğlence Yerleri İşverenler Birliği (KEYİB) Başkanı aynı zamanda Biyax Gece Kulübü sahibi Erdoğan Şeniz, düzenleme yapmayı düşünen yeni hükümetin bu işe bir ad koyması gerektiğini söyledi. Şeniz, gece kulüplerine son zamanlarda yapılan baskınlardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Tüm gece kulüplerindeki işler yüzde 50 oranında azaldı” dedi. Şeniz, gece kulüpleri ve kadın ticaretine yönelik açıklamaları ile dikkati çeken Milletvekili Doğuş Derya’nın açıklamalarına değinerek, “Kimse dışarda olan fuhuşu konuşmuyor” şeklinde konuştu.

FUHUŞ DEĞİLSE ADINI KOYSUNLAR: Devletin ülkede bulunan gece kulüplerinden yüklü miktarda vergi aldığını belirten Şeniz, son dönemlerde kulüplere yönelik yapılan kontrollerde fuhuş yapıldığı gerekçesi ile çalışanlarının ve müşterilerin gözaltına alındığını söyledi. “Kulüplerde fuhuş yapıldığını biliyorlar ama adını koymuyorlar. Vergi alırken dahi konsomatris başına ücret hesabı yapıyorlar” dedi.

DÜZENLEME YAPILSIN: “Madem devlet fuhuşa karşı neden o kadar vergi alıyor” ifadesini kullanan Şeniz, gece kulüpleri ile ilgili düzenlemenin biran önce yapılmasını istediklerini dile getirdi. Şeniz, ya gece kulüplerinde fuhuş olduğunu kabul etsinler ya da olmadığını varsayıp, katı kurallar getirip daha sonra ona göre vergi alsınlar” şeklinde konuştu. Yeni hükümetten gerekli düzenlemeler için söz aldıklarını belirten Şeniz, en kısa sürede yetkililerle görüşüp ortak bir noktaya varmayı hedeflediklerini vurguladı.

BASKINLAR ÇOĞALDI, İŞLER AZALDI: Gece kulüplerine son zamanlarda yapılan baskınlardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Şeniz, özellikle Girne bölgesindeki sık sık yapılan kontrollerde konsomatrislerin ve müşterilerin tutuklandığını, mahkemeye çıkarıldığını, insanların deşifre edildiğini söyledi. Şeniz, baskınlardan dolayı işlerin kötüye gittiğini belirterek, “İnsanlar yakalanacakları korkusu ile kulüplere gelmez oldu. Tüm gece kulüplerindeki işler yüzde 50 oranında azaldı” dedi.

DIŞARDAKİ FUHUŞ NE OLACAK: Milletvekili Doğuş Derya başta olmak üzere bazı kesimlerin eleştirisine maruz kaldıklarını ifade eden Şeniz, “Asıl tehlike asıl fuhuş dışarda.Kimse bunun farkında değil. Başıboş kontrolsüz fuhuş yapılıyor.Gece kulüplerinde sağlık kontrolü var, dışarda fuhuş yapanları kim kontrol edebilir. Devlet dışardaki fuhuş gerçeğine nasıl müdahale edebilir.Kulüplerin kapanması halinde dışarda olan fuhuş daha da artacaktır.İşte o zaman toplumda hastalıkların önüne geçmek mümkün olmayacaktır. Kimse işin bu kısmını düşünmüyor” şeklinde konuştu.

PARAYA GELİNCE KAPIYA DAYANIYORLAR: Şeniz, kontrollere karşı olmadıklarını, devletin yüksek vergiler alıp fuhuşu görmezden gelmesine isyan ettiklerini ifade ederek, “Vergi günü geldi mi kapımıza dayanıyorlar. Fuhuşu ağızlarına almıyorlar ama neye karşın bu yüksek vergileri aldıklarını açıklasınlar” dedi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.