1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞUSA BELEDİYESİNİN SAHTE FATURA SKANDALI
MAĞUSA BELEDİYESİNİN SAHTE FATURA SKANDALI

MAĞUSA BELEDİYESİNİN SAHTE FATURA SKANDALI

Ortalık fena karışacak...

A+A-

Mağusa Belediyesinde ‘Sahte fatura’ Skandalı

Mağusa Belediyesinde, park ve bahçeler için alındığı öne sürülen çiçekler ile ilgili olarak sahte fatura düzenlenerek ödemeler yapıldığı iddiası var. Sahte faturalar dışında sahte ek mesai raporları ile de gerçekleşmemiş ek mesailer için bazı belediye çalışanlarına ödemeler yapıldığı öne sürülüyor.

Sahte çiçek alımı faturaları ile sahte ek mesai olayı ile ilgili olarak, Polisin soruşturma yaptığı ve olayda ismi geçen park ve bahçeler sorumlusunun ifadesine başvurulduğu öğrenildi. Soruşturma devam ederken, bazı siyasilerin olayın kapatılması için devreye girdikleri iddia ediliyor.

Mağusa Belediyesi Sahte çiçek faturaları ile çalkalanıyor. Sahte fatura düzenlenmek suretiyle alındığı ileri sürülen, ancak Mağusa Belediyesine getirilmeyen çiçekler için düzenlenen sahte faturalara belediye tarafından  ödemeler yapıldığı öne sürülüyor.

Sahte faturalar ile alındığı öne sürülen çiçeklerin yanısıra gerçekleşmeyen mesailerin de sahte ve düzmece belgeler düzenlenmek suretiytle karşılıklarının belediyeden ödenildiğini iddiası var.

Bal tutan birilerinin balı kaşık ile değil kepçe ile götürdüğü öne sürülen Mağusa Belediyesinde, Belediye eski Başkanı Oktay Kayalp’in şikâyeti üzerine Polisin olaya el attığını ve soruşturma başlattığı öğrenildi..

SAHTE EVRAK DÜZENLENDİ

Halen ülke dışında bulunan Mağusa Belediyesi eski başkanı Oktay Kayalp ile yapılan telefon görüşmesinde, olayı doğrulayan Oktay Kayalp yaptığı açıklamada, ‘ Sahte çiçek alımı ve sahte fatura olayını Polise ben ihbar ettim. Şikâyetçi olan benim. Polise de bu konuda ifade verdim. Burada bir evrak sahteleme var. Bu kriminal bir suçtur. Bulgular nettir dedi.

SUÇLU BULUNURSA KAMU İŞİNDEN EL ÇEKTİRİLİR

Oktay Kayalp açıklamasına devamla Belediye başkanı olarak şikâyetimi Polise yaptım. Girne’den bir çiçekçiden sahte faturalar ile mal içeri girmeden alındı ibaresi ile ödeme yapıldığını tespit ettim. Sahte fatura olayında Belediye Park ve Bahçeler sorumlusu M. E’nin ilgisi olduğunu belirledim ve Polise suç duyurusunda bulundum. M.E suçlu bulunursa bu bir yüz kızartıcı suç olduğu için kamu işinden ve belediyedeki görevinden el çektirilir. Hele hele kendisine ve yanında çalışanlara şirin görünmesi için bir park sorumlusunun hem kendisi için hemde çalışanlar adına sahte ek mesai yazarak bunları karşılığını da para olarak alması da büyük suçtur. Ve bu sahtekârlığa girer ifadesinde bulundu.

SİYASİLER DEVREDE

Sahte fatura düzenleyen, sahte ek mesai raporu hazırlayan ve Polis tarafından soruşturulan bir şahsın affedilmesi için bazı siyasiler devreye girdi diyen Kayalp, bu ülkenin en yüksek makamını işgal eden birisinin yakınlarının ve bazı siyasilerin soruşturmaya etki etmeye çalıştığı yeni Belediye Başkanının nasıl bir yol izleyeceğini doğrusu merak ederim açıklamasında bulundu.

DETAY

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum