1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞUSA'DA ÇÖZÜM HEYECANI ERKEN BAŞLADI
MAĞUSA'DA ÇÖZÜM HEYECANI ERKEN BAŞLADI

MAĞUSA'DA ÇÖZÜM HEYECANI ERKEN BAŞLADI

Mağusa’da bugün Laguna Bölgesi’nde..

A+A-

Yeniden hareketlenen barış sürecine destek olma amacıyla iki toplumlu barış konseri ve kültürel etkinlikler düzenleniyor.

Mağusa’da bugün Laguna Bölgesi’ndeki Stadyum ve Gazimağusa Türk Maarif Koleji (GMTMK) arasında bulunan oto park alanında yeniden hareketlenen barış sürecine destek olma amacıyla iki toplumlu konser ve kültürel etkinlik yapılacak.

“Mağusa Kapılarını Dünyaya Açsın, Kıbrıs’ta Barış Süreci Hemen Şimdi Başlasın” başlığıyla duyurulan etkinlik bugün 18.00 ve 20.00 saatleri arasında yapılacak.

İki toplumun da büyük ilgi gösterdiği etkinliğe Kıbrıs’ın kuzeyinden Mağusa İnisiyatifi, KTÖS, KTAMS, DEV-İŞ, TIP-İŞ, GÜÇ-SEN, DAÜ-SEN, DAÜ-BİR-SEN, ÇAĞ-SEN, BASIN-SEN, Baraka Kültür Merkezi, TDP, YKP ve BKP’nin destek verdiği öğrenildi.

Kıbrıs’ın güneyinden de Çözüm-Yeniden Birleşme-Barış için Limasol İnisiyatifi, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği, Yeni Kıbrıs Derneği, Sol Kanat gibi örgütlerin destek verdiği öğrenildi.

Organizasyon Komitesi’ndeki Mağusa İnisiyatifi Sözcüsü Serdar Atai, Mağusa Limanı üzerindeki ‘yasaklı –illegal’ olgusunun kaldırılarak, limanın AB gözetiminde uluslararası deniz trafiğinde gerçek yerini almasının, Maraş kentinin yasal sahiplerine BM idaresinde devredilmesinin, bölgenin askersizleştirilmesi ve bölünmüş kent Mağusa’nın yeniden birleştirilmesinin, karşılıklı diyaloğun, ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğini önünü açacağını ve Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümüne ciddi bir ivme kazandıracağını söyledi.

Serdar Atai, Etkinliğe; Arda Gündüz, Hamza Irkad ve Costas Demetriou’nun müzik ve şarkılarıyla katkı koyacağını bildirirken Mağusa’nın bugünü ve geleceğiyle ilgili kaygı duyan, Kıbrıs’ta çözüm vaktinin artık gelmiş olduğuna inanan herkesin etkinliğe davetli olduğunu dile getirdi.

Mağusa İnisiyatifi sözcüsü Atai, “Gelin el ele, omuz omuza verelim ve ellerimizi, yüreklerimizi ve türkülerimizi birleştirip hep bir ağızdan haykıralım: “Mağusa’da Barış, Kıbrıs’ta Barış, Dünyada Barış!” İki toplumlu Barış Konseri ve Kültürel Etkinliğimize siz de katılın” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

Kıbrıs
  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.