1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞUSA'DA FİLMLERİ ARATMAYACAK OLAY!
MAĞUSA'DA FİLMLERİ ARATMAYACAK OLAY!

MAĞUSA'DA FİLMLERİ ARATMAYACAK OLAY!

Bırakın gidelim!

A+A-

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da önceki gün eski türk filmlerini aratmayacak cisnten bir olay polis tarafından ortaya çıkarıldı. Ülkeye turist olarak giriş yapan Hakan ile Yusuf Kalem kardeşler daha önce Türkiye gazetelerinde yayınlanan hasta ve yardıma muhtaç olduğu ile ilgili haber küpürlerini vatandaşlara göstererek ilaç almak bahanesi ile sahtekarlıkla 115 TL para temin etti. 

 

Çanta da çalmışlar…

Polis tarafından tutuklanan kardeşlerin yapılan ileri sorgulamasında Hakam Kalem’in Gazimağusa’da bir butik içerisinde Buğra Eryıldız’a ait olan ve içerisinde 500 TL nakit para ile kredi kartları bulunan çantayı da sirkat ettiği ortaya çıktı.

Gözaltına alınan Kalem kardeşler, polisten özür dileyerek “bırakın memleketimize gidelim” dedi.

 

Gazete küpürü gösterdiler…

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, zanlıların daha öne Türkiye gazetelerinde yardıma muhtaç olduğu ile ilgili haberleri içeren gazete küpürlerini Gazimağusa’da vatandaşlara göstererek sahtekarlıkla 115 TL nakit para temin ettiklerini söyledi. 

Zanlıların yapılan ileri soruşturmasında Hakan Kalem’in Gazimağusa’da faaliyet gösteren “Bubutik” isimli işyeri içerisinde, butik sahibi Buğra Eryıldız’a ait içerisinde 500 TL nakit para ile kredi kartlarının bulunduğu çantayı sirkat ettiğinin tespit edildiğini söyledi.

 

15 gün cezaevine gönderildiler

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Saydağ, KKTC’de turist olarak bulunan ve ülke ile hiçbir bağı olmayan zanlıların davaları görüşülünceye değin hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlıların 15 günü geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emi verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.