1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞUSA'DA PANİK YARATTI!
MAĞUSA'DA PANİK YARATTI!

MAĞUSA'DA PANİK YARATTI!

MAĞUSA'DA PANİK YARATTI!

A+A-

Mağusa Serbest Liman’a dün indirilen 2 konteyner süt tozu, ülkede panik yarattı. Haberin duyulması üzerine KKTC yetkili makamları harekete geçti. Yapılan araştırmada süt tozlarının transit mal olduğu öğrenildi.

Özel bir şirket tarafından, Mağusa Serbest Liman’a dün indirilen 2 konteyner “süt tozu” ülkede paniğe neden oldu. Haberin duyulması üzerine KKTC yetkili makamlarınca yapılan araştırmada söz konusu süt tozlarının ülkeye transit mal olarak indirildiği, önümüzdeki günlerde de KKTC üzerinden üçüncü dünya ülkelerine ithal edileceği öğrenildi. Havadis’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre halen Mağusa Serbest Liman’da

bulunan 2 konteyner süt tozunun son kullanım tarihi süreleri doldu. Öte yandan aynı şirket tarafından

birkaç gün içerisinde 7 konteyner süt tozunun daha KKTC’ye transit mal olarak indirileceği bilgisine

ulaşıldı.

Tenekelerden poşetlere aktarıldı

KKTC üzerinden üçüncü dünya ülkelerine ithal edilmesi planlanan 2 konteyner “tarihi geçmiş” süt tozu, Mağusa Serbest Liman’da faaliyet gösteren özel bir şirket tarafından teslim alındı. Tenekeler içerisinde teslim alınan süt tozları, orada tenekelerinden çıkarıldı ve naylon poşetler içerisinde aktarılarak ambalajlandı. Tenekelerinin ise KKTC’de bir hurdacıya verildiği öğrenildi.

“Süt tozu ithalinin bizimle ilgisi yok”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Hasan Kestigül, konuya ilişkin Havadis’e yaptığı açıklamada, süt tozlarının ithali ile KKTC Devleti’nin herhangi bir alakasının bulunmadığını ifade etti. Serbest Liman Bölge Müdürü Hasan Curcioğlu ise konu süt tozlarının üçüncü dünya ülkelerine ithal edilmek üzere transit mal olarak özel bir şirket tarafından Mağusa Serbest Liman’ına indirildiğini kaydetti.

Curcioğlu, “Tüm yetkili makamlarla gerekli görüşmeleri yaptık. Süt tozlarının ithalinin KKTC Devleti ile bir

ilgisi yoktur. KKTC piyasasına da girmesi söz konusu değildir” dedi. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları da açıklamasında, “KKTC’ye süt tozu ithal edilmesi yasaktır. Dolayısıyla haberi alır almaz ilgili tüm makamlarla iletişime girdim. Yapılan araştırmalarda KKTC’ye süt tozu ithal edilmediği bilgisine ulaştım. Konu süt tozlarının bizimle ilgisi yok” dedi.

Havadis

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.