1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEMEDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER!
MAHKEMEDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER!

MAHKEMEDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER!

Yaslı aile mahkemede sinir krizi geçirdi;

A+A-

 

Üç gencin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası ile ilgili yargılanan sürücünün davası yıllardır devam ediyor. Acılı aileler davanın üç yıldır devam etmesinden dolayı isyan etti

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 28 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen kazada NejdetIşıkgün (20) , Ferhan Bozkurt (20) olay yerinde,19 yaşındaki Müslüm Gerçek ise tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Aynı kazada iki kişi ise ağır yaralanmıştı. Üç gencin ölümüyle sonuçlanan kazaya neden olan Cemil Kızılbora'nın davası ise henüz sonuçlanmadı. Duruşma ertelenince,Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davaya gelen ölen gençlerin yakınları isyan etti. Kazanın üzerinden yıllar geçmesine rağmen sanık hakkında karar açıklanmadığını, adaletin yerini bulmadığını savunan acılı aileler, “adalet istiyoruz” diye bağırdı. Acılı ailelerin isyan çıkarması üzerine polis önlem aldı. Duruşma salonundan uzaklaştırılan acılı aileler bir süre sonra dağıldı.

YILLAR GEÇTİ, DAVA BİTMEDİ

Üç gencin ölümüyle sonuçlanan kazaya Cemil Kızılbora'nın kullandığı HS 734 plakalı aracın yol kenarında park halindeki ET 048 plakalı araç ve arıcın yanındaki yayalara çarpması neden olmuştu. Kazanın ardından soruşturma amaçlı tutuklanan sürücü Cemil Kızılbora ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılmıştı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Cemil Kızılbora'nın davası kazanın üzerinden üç yıl geçmesine rağmen henüz sonuçlanmadı.

DURUŞMA ERTELENİNCE OLAN OLDU

Sanık Cemil Kızılbora'nın devam eden duruşmaları dün de ağır cezada gerçekleştirildi. Duruşmayı izlemeye kazada yaşamlarını yitiren üç gencin ailesi de geldi. Ancak duruşmanın karara bağlanmasını bekleyen acılı aileler, davanın 3 Nisan tarihine ertelendiğini duyunca isyan çıkardı.

ADALET DİYE BAĞIRDILAR

Ağır ceza salonuna girmeye çalışan ve yargıçlara seslenen aile, “Yeter artık, adalet ne zaman yerini bulacak ”diye feryat etti. Acılı aileler polis tarafından duruşma salonundan uzaklaştırıldı. Müslüm Gerçek’in annesi ile Ferhan Bozkurt annesi ise fenalık geçirdi. Duruşma salonundan uzaklaştırılan acılı aileler mahkeme avlusunda toplanarak isyanlarına devam etti. Kazanın üzerinden üç yıl geçtiğini, ancak adaletin yerini bulmadığını ifade eden ölen gençlerin yakınları, bir süre sonra dağıldı.

“GEREKENİ YA MAHKEME YAPAR YA DA BİZ”

Müslüm Gerçek’in kardeşi Gürol Gerçek yıllardır süren devanın sonuçlanmadığını, adaletin yerini bulmadığını söyledi. Gürol Gerçek, “Ya adalet yerini bulsun ya da biz gerekeni yapacağız. Sabrımız tükendi. Bu dava neden bu kadar uzadı anlamadık” dedi. Furkan Bozkurt’un akrabası İbrahim Karakahran ise tek isteğimiz adaletin yerini bulması. İçimiz halen kan ağlıyor ancak bu dava yıllardır devam ediyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Ölenlerin annelerinin gözyaşı hiç durmadı” şeklinde konuştu.

 

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.