1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEMEYE YALAN SÖYLEDİ
MAHKEMEYE YALAN SÖYLEDİ

MAHKEMEYE YALAN SÖYLEDİ

Mahkemeye yalan söyledi

A+A-

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde devam eden bir dava sırasında, mahkemeye yalan beyanda bulunan Ahmet Aras ileride yargılanmak üzere 4 bin TL nakdi teminata bağlandı

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde devam eden bir dava sırasında, Şirketler Mukayyitliği’nde kaydı bulunmadığı halde kendisini bir şirketin direktörü olarak beyan eden Ahmet Aras, işlediği suçlardan ileride yargılanmak üzere, 4 bin TL nakdi teminata bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla’nın huzurunda gerçekleşen dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak’ın sorularını, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Vedat Bilginaylar yanıtladı.

Tanık polis Bilginaylar, zanlının, 6 Nisan 2017 tarihinde, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde devam eden, 2014/1 sayılı tazminat davasında tanık olarak dinlendiği bir esnada, Şirketler Mukayyitliği’nde kaydı bulunmadığı halde kendisini bir şirketin direktörü olarak beyan edip, önceden sahte olarak düzenlemiş olduğu belgeyi mahkemeye sunmak suretiyle tedavüle sürdüğünü söyledi.

Zanlıyı derdest emir gereği tutukladığını kaydeden tanık polis, mahkemeden, suçlarını kabul eden zanlıyı teminata bağlamasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç, zanlıyı, 4 bin TL nakdi teminata bağladı. Mahkeme ayrıca, davaları sonuçlanıncaya değin KKTC dışına çıkmaktan men ettiği zanlı lehine KKTC vatandaşı 2'şer kefilin de 50 'şer bin TL'lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Teminat şartlarını yerine getiren zanlı serbest kaldı.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.