1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHMUT FIRAT 'DÜŞMAN' TANIK İLAN EDİLDİ
MAHMUT FIRAT 'DÜŞMAN'  TANIK İLAN EDİLDİ

MAHMUT FIRAT 'DÜŞMAN' TANIK İLAN EDİLDİ

Kooperatif Bankası soygunu davasında ,soygun suçuyla bağlantılı yargılanarak mahkum edilen Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş dün iddia makamının tanığı oldu..

A+A-

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda, 24 Temmuz 2014 tarihinde, Kıbrıs Türk Kooperatif Bankası'na ait 3 milyon TL'nin çalınması olayına karışmakla suçlanan Bilay Çetereisi'yle ilgili davada, iddia makamı iki önemli tanığı mahkemeye dinletmek istedi. Daha önce soygun suçuyla bağlantılı yargılanarak mahkum edilen Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş dün mahkemeye getirildi. Ancak Mahmut Fırat'ın, iddia makamı tarafından istintak edildiği şahadeti esnasında zıt bir tavır sergilediğine karar veren mahkeme, Fırat'ın, polise vermiş  olduğu ifadesi ile mahkeme huzurundaki şahadetinin birbiriyle uyum içinde olmayıp, zıt olduğuna karar verdi ve muhasım (düşman) tanık olduğuna karar verdi.

İddia makamı 8 tanık dinletti

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Aliye Özçmar ve sanığı temsilen Avukat Menteş Aziz hazır bulundu. Davanın dünkü celsesinden iddia makamı adına hazır bulunan Savcı Aliye Özçmar, Meteorolji Dairesi Müdürü Raif İlker Duran'', Bostancı'da yaşayan D.G.'yi, Kooperatif Merkez Bankası Müdür Muavini Vekili H.O'yu, foto parmak izi uzmanı polis çavuşu Celal Erdem'i, yazı uzmanı polis memuru Gökhan Reçber'i ve soygun suçundan aranan Rifat Fırat'ın abisi M.F.'yi tanık olarak dinletti. Ardından da iddia makamı, soygunda sirkat edilen paraların 800 bin TL'sini polise vermeyerek saklayan ve Güzelyurt Kaza Mahkemesi'nde 18 ay ceza alan Mahmut Fırat'ı ve 88 bin 500 TL'sini saklayan ve 10 ay ceza alan Ramazan Alliş'i tanık olarak mahkemeye getirdi.

Allis: Paraları sakladığım yeri polise gösterdim

İddia makamı ilk olarak Ramazan tanık olarak çağırdı. Alliş, 2014 Temmuz ayında Mahmut Fırat'ın eşi tarafından kendisine bir paket verildiğini ve bu paketi saklamasmı istediğini belirtti. Allis. 88 bin 500 TL paranın olduğu paketi sakladığını ve daha sonra da yakalandığı zaman polise verdiğini kaydetti.

Mahmut Fırat "Muhasım" tanık

İddia makamının dünkü son tanığı Mahmut Fırat oldu. Fırat şahadeti sırasında, iddia makamının sorularına, "bilmiyorum", "hatırlamıyorum" şeklinde ve ayrıca zıt cevaplar vermesi üzerine, Savcı Aliye Özçınar, Mahmut Fırat'ın bu tavrından dolayı "muhasım" (düşman) tanık olarak ilan edilmesini talep etti.

Mahkeme onay verdi İddia makamının bu talebinin ardından Ağır Ceza heyeti karar için kısa bir süre ara verdi. Aranın ardından heyet adına kazarı okuyan Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, Mahmut Fuarın, iddia makamı tarafından istintak edildiği şahadeti esnasında zıt bir tavır sergilediğine karar verdi. Fırat'ı, polise vermiş olduğu ifadesi ile mahkeme huzurundaki şahadetinin birbiriyle uyum içinde olmayıp, zıt olduğuna karar verdi ve muhasım (düşman) tanık olduğuna karar verdi.

Savcılık son tanıklannı getirecek

Savcı Aliye Özçınar, dün itibariyla başka tanığı olmadığını ve son tanıklarını getirmek için davanın başka bir güne ertelenmesini talep etti. Bu talebi dikkate alan mahkeme de davayı devam etmek üzere 6 Nisan 2015 pazartesi gününe tehir etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.