1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAKATINDA UYUŞTURUCU İLE YAKALANMIŞTI...
MAKATINDA UYUŞTURUCU İLE YAKALANMIŞTI...

MAKATINDA UYUŞTURUCU İLE YAKALANMIŞTI...

Mazbatadan cezaevine girdi, uyuşturucu işine bulaştı

A+A-

Havaalanında, makatında sakladığı 51 gram kokaini ithal ederken yakalanan Mehmet Uçar’ın davası, karar için ileri bir tarihe ertelenirken, avukatının yaptığı savunma dikkat çekti:

Emine UYSAL

Ercan Havaalanı’nda 6 ay önce makatında 51 gram 262 miligram kokaini ithal ederken yakalanan Mehmet Uçar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde aleyhine getirilen davaların tümünü kabul etti. Davanın olgularını ve savunmayı dinleyen mahkeme davayı karar için ileri bir tarihe erteledi.

Uçar’ın avukatı Hüseyin Koralp, 200 bin TL borcu olan müvekkilinin borcundan dolayı cezaevine gönderildiğini ve cezaevinde uyuşturucu suçluları ile tanışıp, ‘ev’ ve ‘para’ vaadiyle uyuşturucu suçuna karıştığına dikkat çekti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, Yargıçlar Gökan Asafoğulları ile Meltem Dündar'ın huzurunda görüşülen davada Savcı Aliye Özçınar ile savunma avukatı Hüseyin Koralp hazır bulundu.

Savcı Özçınar, davanın olgularını mahkemeye aktarırken, Mehmet Uçar’ın savunmasını da avukatı Hüseyin Koralp yaptı.

“Uyuşturucu suçlularıyla aynı koğuşta kaldı”

Avukat Hüseyin Koralp, 37 yaşındaki belediye işçisi müvekkilinin, çok pişman olduğunu belirttikten sonra, sanığın evli ve üç çocuk babası olduğunu ve aldığı maaşla kıt kanaat geçindiğini söyledi.

Koralp, sanığın 200 bin TL borcu olduğuna vurgu yapıp, borcundan dolayı girdiği cezaevinde ağır suçlularla aynı koğuşta kaldığını anlattı.

“Uyuşturucu suçlularıyla aynı koğuşta kalan sanığın kanına girildi. Şeytana uydu” diyen Koralp, müvekkilinin kendisine verilen ‘ev’ ve ‘para’ vaadiyle bu suça karıştığını kaydetti.

Koralp, “Borcundan dolayı cezaevine giren sanık, bugün mahkeme huzuruna uyuşturucu suçu ile geldi. Zaten ekonomik sıkıntı içinde olan sanık, bu hatayla birlikte ailesiyle 10 kat daha kötü duruma geldi” dedi.

Avukat Hüseyin Koralp, suçunu ilk anda kabul eden ve ekonomik sıkıntı içinde olan sanığa, mülayim davranılmasını talep etti.

Başkan Ömer Güran, davayı kararı okunmak üzere ileri bir tarihe erteledi.

Uçar’ın yakalanmasıyla çete çökertilmişti

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün, Mehmet Uçar’ı havaalanında makatına sakladığı 51 gram kokainle ülkeye girerken yakalamasının ardından Türkiye polisi ile istişare edilmiş ve Uçar’ın tarifi ile Mersin Taşucu’nda zulaladığı 1 kilo 639 gram ağırlığındaki 4 bin 100 hap ve 48 gram kokain ele geçirilmişti.

Mehmet Uçar’ın ardından tutuklanan Mustafa Kuni’nin aleyhine, “5 bin uyuşturucu hap ve yarım kilo kokain

alma ve tasarruf”, “Mehmet Uçar ve aranan iki kişi ile birlikte 900 hapı Girne Limanı ve Ercan Havaalanı’ndan KKTC’ye ithal etme”, “452 gram kokain farklı tarihlerde KKTC’ye ithal etme” ve “Ağır bir cürüm işlemek için gizli ittifak kurma” suçlarından dava getirilmişti.

Metin Kuşçu, aleyhine ise “Ağır bir cürüm işlemek için gizli ittifak kurma” suçlarından dava okunmuştu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.