1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MALEK CEZAEVİNE GİTTİ AFANEH 7 BİN TL’YE SERBEST
MALEK CEZAEVİNE GİTTİ AFANEH 7 BİN TL’YE SERBEST

MALEK CEZAEVİNE GİTTİ AFANEH 7 BİN TL’YE SERBEST

Malek cezaevine gitti Afaneh 7 bin TL’ye serbest

A+A-

Gazimağusa’da arkadaşlarının unuttuğu laptopu sirkat edip Lefkoşa’da satarak sahtekarlıkla para temin eden Said Malek ve Khalid Musa Afaneh aleyhine yürütülen polis soruşturması bitt

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da arkadaşlarının unuttuğu laptopu sirkat edip Lefkoşa’da satarak sahtekarlıkla para temin eden Said Malek ve Khalid Musa Afaneh aleyhine yürütülen polis soruşturması bitti.

Meseleyle ilgili tutuklanan Said Malek, her ne şart altında olursa olsun 45 günü geçmemek kaydıyla Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderilirken, Khalid Musa Afaneh de 7 bin TL’ye serbest kaldı.

Dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak’ın sorularını, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin tahkikat memuru Ersoy Saydağ yanıtladı.

Tanık polis Ersoy Saydağ, meseleyle ilgili olguları mahkemeye aktardı ve her iki zanlının, 22 Ekim 2016'da, Said Malek’in kullanımında olan kiralık araçta, arkadaşları Fadi Ahmad Omar Al Khattab tarafından unutulan diz üstü bilgisayarı sirkat ettikten sonra, Lefkoşa’da Atom Elektronik’e bin TL’ye satmak suretiyle sahtekârlıkla para temin ettiğini söyledi.

Ersoy Saydağ, Libyalı Malek’in, mayıs ayında kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufundan teminata bağlandıktan sonra yüz kızartıcı suç olan sirkat suçunu işlediğini ve 2015’te üniversitedeki kaydını durdurduğunu anlattı.

Ürdünlü zanlı Khalid Musa Afaneh’in ise öğrenci olduğunu kaydeden tanık polis, tahkikatın gelinen aşamasında zanlıların etki etme olasılığının bulunmadığını belirtti ve mahkemeden Malek’i cezaevine göndermesini, Afaneh’i de uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, ilk nazarda her iki zanlının da konu suçla bağlantısı olduğuna bulgu yaptı ve zanlıların ülkedeki statülerine göre kararını açıkladı.

Huzurundaki ithamı destekleyen şahadeti değerlendiren yargıç, ülkede belirli bir adresi ve yasal bağı olmayan kaçma ihtimali yüksek Malek’i, 45 günü geçmemek kaydıyla Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderirken, Khalid Musa Afaneh’i de 7 bin TL’ye serbest bıraktı.

Yargıç ayrıca, davaları sonuçlanıncaya değin Afaneh’i, KKTC dışına çıkmaktan men edip, haftada iki kez en yakın polis karakoluna giderek isbat-ı vücut etmesini istedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.