1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Maliye Bakanlığı’nın 1 milyar 528 milyon 135 bin 460 TL tutarındaki bütçesini oyçokluğuyla onayladı.

A+A-

MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu,  Maliye Bakanlığı’nın 1 milyar 528 milyon 135 bin 460 TL tutarındaki bütçesini oyçokluğuyla onayladı.

Genel Kurul, son olarak Gelirler Bütçesi’ni görüşmeye başladı.

SANER

Maliye Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alan UBP Milletvekili Ersan Saner, hükümetin seçim bildirgelerinde elektriğin ucuzlatılacağının yazdığını ancak bunun uygulanmadığını söyledi.

Halkın güneyden tüp gaz almaya başladığını, orada daha ucuz olduğunu söyleyen Saner, ancak Başbakan’ın güneyden ve Türkiye’den daha ucuz olunduğunu açıkladığını belirtti.

MUNGAN

Maliye Bakanı Zeren Mungan ise, TÜFE’nin belirli anketler sonucu dikkate alınarak belirlendiğini, yakın zamanda yeni bir ankete ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Kredi Teminat Fonu’nun canlandırılamadığını, toplantılar yapıldığını belirten Mungan, 2013 bütçesinin artı veren bir durumda olduğunu belirtti.

Mungan, Ercan Havaalanı ile ilgili bir sorun olmadığını da kaydetti.

Kredi kartlarına düzenleme getiren bir yasaya ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Mungan, tüketici güveni sağlandıktan sonra kredi kartı ve banka kartına KDV iadesi konusunun gündeme gelebileceğini ifade etti.

Mungan, ekonomik varlıkların değerlendirilmesi konusunda düzenleme sağlayacak bir yasanın gündemlerinde olduğunu vurguladı. Mungan, yasada, kayıt dışına müdahale, resen verginin sistematiğe bağlanması konularında da maddelerin olacağını vurguladı.

Gazinolarla ilgili denetimlerin başladığını söyleyen Mungan, bunun daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sigorta şirketlerinin daha güçlü hale gelmeleri konusunda devletin üzerine düşeni yapma durumunda olduğunu belirten Mungan, bunun gündemlerinde yer aldığını kaydetti.

Para Kambiyo Dairesi yapısının yeterli olmadığını belirten Mungan, kadrolu personel istihdamı yapılarak güçlendirileceğini vurguladı.

Mungan, tasarrufların devlet hizmeti aksamadan yapılacağını kaydetti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.