1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MARAŞ BÖLGESİ
MARAŞ BÖLGESİ

MARAŞ BÖLGESİ

Maraş bölgesinin yeniden yerleşime açılması halinde

A+A-

Rum basını, kapalı Maraş bölgesinin yeniden yerleşime açılması halinde kentin Ekokent olarak inşa edilmesi ile ilgili “Mağusa Ekokent Projesi”ne (Famagusta Ecocıty Project) ilişkin atölye çalışmasının yarın başlayacağı haberine yer verdi.

Fileleftheros gazetesi “Mağusa İçin Atölye Çalışması- Yeniden Birleşmiş Ekolojik Şehir Prototipine İlişkin Öneriler” başlıklı haberinde, Derinya’daki “Mağusa bölgesi” Belediyesine ait Kültür Merkezi’nde yarın başlayacak olan atölye çalışmasının Cumartesi gününe kadar devam edeceğini belirtti.

Gazete atölye çalışmasının, ABD’deki Massachusetts Institute of Technology (MIT)’den, öğretim görevlisi Jan Wampler liderliğinde gerçekleştirileceğini ve buna 16 Amerikan, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlardan oluşan 11 Kıbrıslı,  mimar ve mühendis öğrencinin de dahil olacağını yazdı.

Haravgi gazetesi haberi “Maraş’ın Ekolojik Prototip Olarak  Yeniden İnşa Edilmesi” şeklinde verirken Politis gazetesi ise “Gelecekten Konuşalım-Mağusa’nın Ekolojik Yeniden İnşa Edilmesi İçin Atölye Çalışması” başlığıyla aktardı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.