1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MARAŞ BÜTÜNLÜKLÜ ÇÖZÜMÜN PARÇASI”
“MARAŞ BÜTÜNLÜKLÜ ÇÖZÜMÜN PARÇASI”

“MARAŞ BÜTÜNLÜKLÜ ÇÖZÜMÜN PARÇASI”

Temel unsurlarından biri;

A+A-

Güney Kıbrıs’ın, kapalı bölge Maraş’ın iadesini Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) paketi olarak lanse etmesine karşın, AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin, “kapalı bölge Maraş’ın iadesinin Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümü müzakerelerinin temel unsurlarından biri olacağını” söylediği bildirildi.

Haravgi gazetesi, “Maraş Bütünlüklü Çözümle” başlığı altında verdiği haberinde, Füle’nin, Kıbrıslı Rum AP Milletvekili Andigoni Papadopulu’nun mektubuna dün verdiği yazılı yanıtta “kapalı bölge Maraş’ın yasal sahiplerine iadesinin, iki toplum arasında BM şemsiyesi altında gerçekleştirilen Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümü müzakerelerinin temel unsurlarından biri olması beklenmektedir” ifadelerini kullandığını yazdı.

Habere göre Füle, “İki toplumun liderleri arasında varılacak bütünlüklü bir anlaşma, Maraş’ın yasal sahiplerine iadesi konusunun da dahil olduğu, Kıbrıs sorunuyla ilgili sorunların çözümünün en hızlı ve doğrudan şekli olacaktır” vurgusunda bulundu.

Füle ayrıca, AB Komisyonu’nun “Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk liderlerin 11 Şubat 2014 tarihinde Ortak Açıklamaya ilişkin vardıkları uzlaşıyı ve tam müzakerelerin başlamasını selamladığını” da belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.