1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MARAŞ İLE İLGİLİ YENİ BİR İDDİA!
MARAŞ İLE İLGİLİ YENİ BİR İDDİA!

MARAŞ İLE İLGİLİ YENİ BİR İDDİA!

“Maraş İçin Yavaş Yavaş” başlıklı haberinde çok yakında Maraş’la ilgili ;

A+A-

Politis “Maraş İçin Yavaş Yavaş” başlıklı haberinde çok yakında Maraş’la ilgili bir paket ilan edilebileceğini iddia etti.

Gazete Maraş’la ilgili çabanın şimdilik müzakerelerin başlaması prosedürüne paralel, yavaş hareket ettiğini belirten gazete kaynaklarının, ilan edilmesi Maraş’ın illa ve aynı zamanda “iade edileceği” anlamına gelmediğini, yeniden iskân perspektiflerinin incelenmesi için kapalı Maraş bölgesine erişim elde edileceğini yazdı, şöyle devam etti:

“Aynı kaynakların vurguladığı üzere hedef, Lefkoşa’nın, Türkiye ve işgal bölgelerindeki seçim prosedürlerinin tamamlanmasına kadar özellikle müzakerelerde süratli ilerleme beklenmediği kanaatinde olduğu bir zamanda Kıbrıslı Rumların Türkiye’ye güvenini güçlendirmektir.

Görüşüne başvurduğumuz Maraş Belediye Başkanı Aleksis Galanos, kendisine ulaşan bilgilerin şimdilik çelişkili olduğunu,  Maraş konusunda ilerleme ilan edilse dahi kapalı kentin derhal açılmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Galanos ‘Bir şey ilan edilecekse bu, geri dönüş prosedürünün başlamasıyla ilgili yol haritası olacak. var olan değerlendirmelere göre –ki bunları paylaşıyorum-  bunun önümüzdeki iki ay içerisinde olması bekleniyor’ dedi şunları ekledi:

‘Ancak göstergeler olumludur. Bu iyimserlik Beyaz Saray’ın Maraş da dâhil Güven Yaratıcı Önlemlerin gereğine ilişkin açıklamasından ve Türkiye’nin Maraş’ın iadesinin, ancak müzakerelerin sonunda olabilecek bir şey olduğunu artık katı olmadığı göstergesinden kaynaklanıyor. Yaratılan beklentiler konusunda çok dikkatli olmalıyız çünkü muhtemel bir başarısızlık çok daha büyük hayal kırıklığı yaratır.’”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.