1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MARİ DAVASI” KAPANMADI
“MARİ DAVASI” KAPANMADI

“MARİ DAVASI” KAPANMADI

“MARİ DAVASI” KAPANMADI

A+A-

“Mari”de (Tatlısu) Evangelos Florakis Deniz Üssü’nde meydana gelen ve 13 kişinin ölümüne neden olan patlamayla ilgili davanın kararı üzerine yapılan temyiz başvurusunun sonuçlanmasının ardından Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın cezai sorumluluklarının yeniden incelenmesi ihtimalinin bulunduğu haber verildi.

Alithia gazetesi yukarıdaki başlıkla verdiği haberinde, Rum Hukuk Dairesi’nin Mari’deki trajediyle ilgili davayı ve Hristofyas’ın muhtemel cezai sorumluluklarını kapanmamış kabul ettiğini kaydetti.

Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Genel Sekreteri ve Rum Milletvekili Yorgos Perdikis’in beraberindeki bir heyetle, Rum Başsavcı Kostas Kliridis ile görüşerek, Mari mağdurları yakınlarının Hristofyas’ın olası cezai sorumluluklarının yeniden incelenmesi taleplerini aktardığını yazan gazete, Perdikis’in, bu konunun Hukuk Dairesince çok ciddi bir şekilde incelendiğini ifade ettiğini aktardı.

Gazete ayrıca Perdikis’e göre, Başsavcı Kliridis’in, tüm konuyu “açık” (kapanmamış) kabul ettiğini ve sonraki adımlar için temyiz kararını beklediğini, zira temyiz kararının, asliye hukuk mahkemesinin kararını reddedebileceğini kaydetti.

Kliridis’in davayla yakından ilgilendiğini, yakın zamanda Mari mağduru yakınlarını temsil eden avukatlarla konuyu görüştüğünü yazan gazete, önümüzdeki süre içerisinde konuyla ilgili önemli gelişmelerin yaşanmasının beklendiğini ve tüm olasılıkların açık olduğunu belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.