1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MARONİTLER LİDERLERİN YANINDA...
MARONİTLER LİDERLERİN YANINDA...

MARONİTLER LİDERLERİN YANINDA...

“Demokratik bir federal devlet kurulması için mümkün olan her şekilde yardım edeceklerini” söyledi;

A+A-

DEMOKRATİK FEDERAL DEVLET KURULMASINA YARDIM EDECEKLER ANCAK DİNİ GRUP DEĞİL TOPLUM OLARAK TANINMAK İSTİYORLAR

 

Maronitlerin Rum meclisindeki temsilcisi Andonis Hacirusos, Maronitlerin liderlerin yanında olacağını ve “demokratik bir federal devlet kurulması için mümkün olan her şekilde yardım edeceklerini” söyledi.

Alithia’nın haberine göre dün akşam “Kıbrıs Maronitleri Refah Vakfı Gençlik Komitesi” tarafından ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Hacirusos “Cemaatimizin bölünmesine ve ülkemizin taksimine rıza gösteremeyiz” dedi, özetle şunları ekledi:

“Biz Maronitler dini grup (cemaat) değil toplum olarak tanınmak ve yeni federal anayasada, ilgili yasalarda ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin azınlıklarla ilgili imzalamış olduğu eğitim, kültür ve insan haklarıyla ilgili uluslararası sözleşmelerde Maronit toplumu teriminin sağlamlaştırılmasını istiyoruz.

İlk kez iki toplum lideri tarafından süratle sona varmak için bu kadar bariz istek ve kararlılık belirtildiğini görüyoruz. Biz Maronitler, gücümüz ölçüsünde, mümkün olan her şekilde yardım edecek, demokratik bir federal devlet kurulmasında kendilerine yardımcı olacağız.”

Gazete, etkinlikte BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’in de konuştuğunu ve “Kıbrıs’ın geleceği sizin elinizdedir. Liderlerin desteğinize ihtiyacı var, sesinizi duymaya ihtiyacı var, özellikle de ilerleyebilmek için katılımınıza ihtiyacı var” dediğini yazdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.