1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "MASADAN KALKAN KENDİSİDİR, ÖNKOŞULSUZ GELSİN OTURSUN"
"MASADAN KALKAN KENDİSİDİR, ÖNKOŞULSUZ GELSİN OTURSUN"

"MASADAN KALKAN KENDİSİDİR, ÖNKOŞULSUZ GELSİN OTURSUN"

Eroğlu: "Masadan kalkan kendisidir, önkoşulsuz gelsin otursun"

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu NTV’ye verdiği özel mülakatta, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerin müzakerelere etkisini değerlendirdi.

Bölgede araştırma yapan Türk gemilerinin çekilmesinin söz konusu olamayacağını vurgulayan Eroğlu, gemilerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına araştırma yaptıklarını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafının karşı faaliyetlerine de değinerek, “daha akıllı hareket etmeleri gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafı sondajı sürdürmesi halinde Türk tarafının da bölgedeki faaliyetlerine devam edeceğini vurguladı.

Eroğlu, “Türkiye’nin şu an platformu yoktur ama olmayacak diye de bir şey yoktur. Biz de bu denizlerde hak sahibi olduğumuz iddiasında isek, gerekeni yapmalıyız” dedi.

Rum tarafının doğalgazı silah olarak kullanma niyeti olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “bazı çevreler doğalgaz bulunmasının çözüme katkı koyacağını düşünürken, doğalgaz anlaşmanın önündeki en büyük engel olacakmış gibi görünüyor” dedi.

Eroğlu, “müzakere masasındaki kilidi kim açacak” sorusuna “Rum tarafı belli çevrelerin de telkiniyle müzakere masasına dönecek, dönmek zorunda kalacaktır” yanıtını verdi.

Türkiye’nin KKTC adına yaptığı araştırmalarda bir art niyet olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Rum tarafı da bunu görecek ve belki Avrupa Birliği’nin belki de Birleşmiş Milletler’in telkiniyle müzakere masasına dönecektir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.