1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS BAŞBAKAN VE 2 BAKAN HAKKINDA VERİLEN ÖNERGELERİ ELE ALDI
MECLİS BAŞBAKAN VE 2 BAKAN HAKKINDA VERİLEN ÖNERGELERİ ELE ALDI

MECLİS BAŞBAKAN VE 2 BAKAN HAKKINDA VERİLEN ÖNERGELERİ ELE ALDI

Meclis Başbakan ve 2 bakan hakkında verilen önergeleri ele aldı

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Başbakan Hüseyin Özgürgün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu hakkında meclis soruşturması açılması önergelerini görüşüyor.
İlk olarak başbakan Özgürgün hakkında soruşturma açılmasına ilişkin önerge görüşüldü.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman önerge üzerinde yaptığı konuşmada ceza yasasının 105.maddesine göre Başbakan’ın görevlerinin gereklerini yerine getirmediğini savunarak bu çerçevede kamunun zararına sebep olup olmadığına meclisin onay vermesi gerektiğini belirtti.

Bu hükümet döneminde Ercan’daki sözleşmenin 4 yıl uzatılması kararı verildiğini anımsatan Erhürman, buradaki meselenin sözleşmenin içeriği ve kamunun zarara uğratılıp uğratılmaması olduğunu söyledi.

Erhürman, Hükümetin hiçbir hesap kitap yapmadan şirketin talep ettiği tazminatı aynen kabul ederek görevini ihmal ettiğini savundu.

Erhürman ” Hükümet hesap yapmak zorundadır, hesaplama yapılması bir görevdir ve bu görev ihmal edilmiştir. Bu somut konuda hükümetin bazı bakanları fikir ayrılığı içerisindedir, Devlet zarara uğratılmıştır” dedi
Bakan Kemal Dürüst’ün 3 noktada kamuyu zarara uğrattığını ileri süren Erhürman, Başbakan’ın ise düzeltici bir önlem almadığını sözleşmenin 4 yıl uzatılmasına yönelik ek sözleşme kararının 2 Mayıs 2017 tarihinde resmi gazetede yayımlandığını belirtti.

Erhürman Meclis’in soruşturma önergesi açılmaması halinde konuyu polise taşıyacakları uyarısında bulundu.
Başbakan Hüseyin Özgürgün de Meclis’te her türlü iddianın ortaya konulabileceğini ancak kendilerinin bir tek halka ve mahkemelere hesap vereceğini ifade etti.
Özgürgün mahkemelerde yapılacak yargıyı Meclis’te yapmanın doğru olmadığını vurgulayarak seçime gidilmesi çağrısında bulundu.

Özgürgün, buyurun iktidar olun bu devleti zarara uğratanları asın boynumuz kıldan incedir.dedi..

Bakanlar kuruluna nifak sokulmaya çalışıldığını belirterek alnının açık olduğunu kimseden kormadığını belirten Özgürgün halka gitmekten korkmayın hapise de sokacaksanız sokun suçum varsa sokun. En önemli kararı veren halktır halktan kaçmayacaksınız. Ne yargılanmadan ne de başka birşeyden kaçmayız. ” ifadelerini kullandı.

Özgürgün, ‘Ana muhalefet başkanının siyasette emekleme döneminde olduğunu Mahkemede yargılama sürecinde olan bir konuda mecliste ilk kez böyle bir itham gördüğünü kaydetti.

Özgürgün, Hukuki bir konuda başsavcılıktan, mali konularda ise sayıştaydan her zaman görüş aldıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Başbakan hakkında Meclis soruşturması açılması önergesi oylanarak oyçokluğuyla reddedildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.