1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS BAŞKANI BOZER CHP HEYETİNİ KABUL ETTİ
MECLİS BAŞKANI BOZER CHP HEYETİNİ KABUL ETTİ

MECLİS BAŞKANI BOZER CHP HEYETİNİ KABUL ETTİ

Meclis Başkanı Hasan Bozer, 20 Temmuz kutlamalarına katılmak amacıyla KKTC’de bulunan Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP) heyetini kabul etti.

A+A-

MECLİS BAŞKANI BOZER CHP HEYETİNİ KABUL ETTİ

BOZER: “İÇTE GÜÇLÜ OLMALIYIZ Kİ HAKLARIMIZI SONUNA KADAR KORUYABİLELİM”

KARAYALÇIN: “EN ÖNEMLİ GÖZLEMİM ÇÖZÜME İLGİNİN AZALMASI”

Meclis Başkanı Hasan Bozer, 20 Temmuz kutlamalarına katılmak amacıyla KKTC’de bulunan Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP) heyetini kabul etti.

Meclis Şeref Salonu’nda yer alan kabulde Bozer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu temsilen kutlama törenlerine katılan CHP Meclis Üyesi Murat Karayalçın ve CHP Manisa milletvekili Sakine Öz ile görüştü.

Meclis Başkanı Bozer, Kıbrıs Türk halkının kurtuluş bayramına katılarak kendilerine güç veren CHP heyetine teşekkür ederek, Anavatan Türkiye'nin desteğiyle kurdukları KKTC’yi yine Anavatan'ın desteğiyle güçlendirmek kalkındırmak ve yüceltmek için çalıştıklarını vurguladı.

Bozer, 20 Temmuz bayramının sadece Kıbrıs Türk halkının değil Anavatan'ın da bayramı olduğunu, o yüzden bu bayramı hep birlikte kutlamanın kendilerine onur verdiğini belirtti.

Kıbrıs müzakerelerinin Kıbrıs Türk tarafının iyi niyetiyle sürdüğünü, bir anlaşma olacaksa da KKTC’nin her yönüyle güçlü olması gerektiğini ifade eden Bozer, “İçte güçlü olmalıyız ki haklarımızı sonuna kadar koruyabilelim” dedi.

Müzakerelerin belirsiz, Kıbrıs Türk halkının utanç verici ambargolar altında olduğunu ifade eden Bozer, Kıbrıs sorununun artık bir çözüme ulaşması gerektiğini kaydetti.

Bozer, Kıbrıs sorunu konusunda Türkiye ile tam istişare içerisinde olduklarını vurgulayarak, Rum tarafının görüşmek için bile ayak sürdüğünü ama iyi niyetle görüşmeleri sürdürdüklerini anlattı. 

KARAYALÇIN: “EN ÖNEMLİ GÖZLEMİM ÇÖZÜME İLGİNİN AZALMASI”

CHP temsilcisi ve Meclis Üyesi Murat Karayalçın da, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun tebrik mesajını ileterek, Kıbrıs Türk halkının bayramını kutladı.

Karayalçın, törenin güzel geçtiğini, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın konuşmalarında çok iyi ve güçlü mesajlar verdiğini, bundan memnuniyet duyduğunu, ancak genel olarak halkta Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik ilgi ve coşkunun azaldığını gördüğünü, bu gözlemi de eski bir dışişleri bakanı olarak yaptığını kaydetti.

Bu ziyarette en önemli gözleminin bu olduğunu ve CHP olarak bundan rahatsızlık duyduklarını vurgulayan Karayalçın, Türkiye'ye döndüğünde bu konuyu genel başkanla da görüşüp aktaracağını ve bu coşkuyu yeniden tesis etmek için çalışacaklarını kaydetti.

Bu konuda Türkiye hükümetine de görev düştüğüne dikkat çeken karayalçın, Kıbrıs davasının ulusal ve Türklük davası olduğunu, bu çerçevede Türk dünyasına Kıbrıs davasını taşıyan kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ı da andı.

Karayalçın, KKTC seçimlerinin ardından oluşacak yeni hükümetin de Kıbrıs davasına karşı coşku ve ilgiyi artırmak için çalışması gerektiğini söyledi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.