1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS BAŞKANI SİBER, FOGEM BAŞKANI DÖŞEMECİ’Yİ KABUL ETTİ
MECLİS BAŞKANI SİBER, FOGEM BAŞKANI DÖŞEMECİ’Yİ KABUL ETTİ

MECLİS BAŞKANI SİBER, FOGEM BAŞKANI DÖŞEMECİ’Yİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Salahi Döşemeci Başkanlığındaki Lefkoşa Folklor Gençlik Merezi (FOGEM) heyetini kabul etti.

A+A-

SİBER: “BU ÜLKEDE, ANCAK, VATANDAŞ-DEVLET-SİVİL TOPLUM, İŞBİRLİĞİ  İLE GÜZELLİKLER YARATILABİLİR”

DÖŞEMECİ;  “LEFKOŞA’DA ENGELSİZ ÇOCUK  PARKI  PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Salahi Döşemeci Başkanlığındaki Lefkoşa Folklor Gençlik Merezi (FOGEM) heyetini kabul etti.

Lefkoşa Folklor Gençlik Merezi Başkanı Salahi Döşemeci, tekerlekli sandalyeye muhtaç çocukların zaman geçireceği, oyun oynayacayı, engelsiz bir parkın olmadığını ifade ederek, bu alanda bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Meclisten yapılan açıklamaya göre, Döşemeci, engelsiz çocuk parkı yaratılması için proje hazırladıklarını anlattı ve Mart ayı sonuna kadar düzenleyecekleri aktivitelerden elde edilecek gelirlerle, Lefkoşa’ya engelsiz çocuk parkı sağlamak istediklerini söyledi.

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı’nın kendilerine bir yer verdiğini ve önümüzdeki günlerde protokol imzalayarak konunun resmileşeceğini ifade eden Döşemeci, maddi kazanımlar elde edilmesi için çok güzel etkinlikler planladıklarını söyledi.

Lefkoşa’ya bu projenin kazandırılması için toplumsal bir duyarlılık olması gerektiğine de inanç belirten Döşemeci, söz konusu proje için her kesimden destek almak istediklerini ve bu amaçla bugün bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

FOGEM hakkında bilgi de veren Döşemeci, Şubat ayında derneğin büyük bir gösteri düzenleyeceğini ve girişin ücretli olacağını, elde edilen gelirin de parkın yapılmasında kullanılacağını dile getirdi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, Döşemeci’nin projesinden heyecan duyduğunu belirterek, vatandaş-sivil toplum örgütü ve devlet işbirliği ile güzellikler yaratılabileceğini vurguladı.

Siber, “Bunlara ihtiyacımız var, bunları devlet’ yapsın düşüncesinden uzaklaşarak, ‘bunlara ihtiyacımız var, bunları hep birlikte yapacağız’düşüncesinin yerleşmesi en büyük arzumdur. Bu düşünce yerleştikçe daha güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Engelli çocuklar için bir park yapılması düşüncesi ve bu parkın hayata geçirilmesi için gösterilen çabanın önemli olduğunu dile getiren Siber, engelli çocuk parkı projesini desktekleyeceklerini açıkladı.

Toplumda bu tür duyarlılıkların artırılması için daha çok çaba gösterilmesini de isteyen Siber, özellikle sosyal sorumluluk, projelerine büyük şirketlerin, iş insanlarının katkı yapmasının veya bu yönde duyarlılıklarını artırmasının önemini anlattı.

Sibel Siber, sivil toplum örgütleri, halk ve devlet işbirliği ile daha güzel günlere ulaşılacağına inanç belirtti ve “bu tür projeler halkımıza güzellikler yaratacak ve yaşam kalitesini artıracak olumlu gelişmelerdir” dedi.

tak

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.