1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS BAŞKANI SİBER KABUL ETTİ
MECLİS BAŞKANI SİBER KABUL ETTİ

MECLİS BAŞKANI SİBER KABUL ETTİ

Meclis Başkanı Sibel Siber,

A+A-

Meclis Başkanı Sibel Siber, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yetkililerini  kabul etti.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk kabulde, Meclis Başkanı Sibel Siber’e 11 maddelik taleplerini içeren dosyayı takdim etti.

Görüşmede ayrıca yaşadıkları sorunları anlatan Yücetürk, Engellileri Koruma İstihdam ve Rehabilitasyon  Yasanın tadil edilmesi gerektiğini söyledi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, devlet olarak engelleri kaldırmak durumunda olduklarını dile getirerek, engellilerle ilgili yapılan çalışmalara devam edileceğini kaydetti.

“Tüm engeller kalktı mı? Hayır...ama gayret gösteriyoruz” şeklinde konuşan Siber, yapılan yasaların düzeltilmesi veya uyumlaştırılması gerektiğini; yasaların halk için olduğunu; Meclis’in web sitesinden de görüş ve önerilerin rahatça Meclis’e aktarılabilineceği belirtti.

Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan ziyaretten memnun olduğunu dile getiren Siber, Sivil Toplum Örgütlerinin farkındalık yaratma ve talepleri dile getirmedeki rolünün önemine dikkat çekerek, bu tür örgütlerin yaptığı görüşmelerle devletle köprü kurduğunu kaydetti.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.